Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 06 24

Vyriausybei siūloma pritarti parlamentaro siūlymui VRK posėdžius paversti viešais

Vyriausybė ketvirtadienį posėdyje svarstys Teisingumo ministerijos siūlymą pritarti parlamentaro, Liberalų sąjūdžio frakcijos nario Petro Auštrevičiaus sumanymui paversti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) posėdžius viešais.
Šiandien – paskutinė diena, kai pretendentai į kandidatus į prezidentus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) galėjo pristatyti juos palaikančių piliečių parašus
Dabar VRK posėdžių transliacijos internetu nenumatytos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ministrų kabineto išvados dėl šių įstatymo pataisų prašė Seimas.

P.Auštrevičius įregistravo VRK įstatymo pataisą, kuria siūlo nustatyti, kad komisijos posėdžiai būtų tiesiogiai transliuojami internetu, taip pat galėtų būti tiesiogiai transliuojami ir per radiją bei televiziją.

Įstatymo projekte numatyta, kad VRK galėtų rengti uždarus posėdžius tik tada, jeigu tai būtina valstybės ar kitai įstatymų saugomai paslapčiai garantuoti.

Anot Teisingumo ministerijos, Vyriausybė turėtų pritarti projektui, kartu pasiūlydama jį patobulinti – nustatyti VRK posėdžių transliavimo per radiją ir televiziją atvejus, numatyti, kad posėdžių transliavimo internete tvarka bus reguliuojama poįstatyminiu teisės aktu.

Finansų ministerija mano, kad tiesioginė VRK posėdžių transliacija gali pareikalauti valstybės lėšų. Tad Teisingumo ministerija taip pat ragina pateikti informaciją apie biudžeto lėšų poreikį įstatymui įgyvendinti, teigiama aiškinamajame rašte.

Šiuo metu VRK posėdžių transliacijos internetu nenumatytos. Tiesiogiai posėdžius transliuoti per radiją ar televiziją galima tik komisijos pirmininko leidimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius