-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 07 /14:29

Vyriausybėje – neskelbtas premjero susitikimas su opozicinėmis frakcijomis

Premjeras Saulius Skvernelis antradienį Vyriausybėje susitiko su Seimo opozicinių frakcijų atstovais. Apie šį susitikimą premjero darbotvarkėje nebuvo skelbta.
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS sakė, kad tai yra darbinis susitikimas, jame aptariami artėjančios Seimo pavasario sesijos darbai. Į jį kviesti Seimo konservatorių, liberalų, „Tvarkos ir teisingumo“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai.

„Tai yra tradicinis, darbinis premjero susitikimas su skirtingų frakcijų atstovais, tikrai nebe pirmas. Tai yra nauja tradicija – premjeras yra minėjęs jau anksčiau, kad tą darys. Paraleliai vyksta susitikimai ir su valdančiųjų frakcijų atstovais“, – BNS sakė T.Beržinskas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas ir frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad opozicijai dėmesys rodomas siekiant palaikymo priimant sprendimus Seime, ypač tuos, dėl kurių išsiskiria nuomonės su koalicijos partneriais socialdemokratais.

„Tie dalykai, kad Saulius Skvernelis važiuoja į konservatorių partijos suvažiavimą arba susitinka su frakcijų vadovais, yra labai normalus procesas. Aš apie tai žinau, mane jis informuoja (...). Reikia važiuoti, reikia šnekėtis, reikia būti, nes mums jų labai reikės pagalbos, kada mes priiminėsime sprendimus dėl alkoholio kontrolės klausimų, dėl kitų dalykų“, – Žinių radijui antradienį sakė R.Karbauskis.

„Galimi atvejai ir jų bus pavasario sesijoje, kai mūsų ir socialdemokratų požiūriai išsiskirs ir mes sprendimą priiminėsime be koalicijos partnerių, o su opozicijos pagalba. Bet tai nežeis nei socialdemokratų, nei mūsų“, – pabrėžė jis.

BNS kalbinti Seimo opozicijos atstovai tvirtino, kad per pietus su premjeru aptarti šią savaitę prasidedančios pavasario sesijos darbai, o daugiausiai dėmesio skirta valdančiųjų planuojamai urėdijų reformai, vietoj 42 urėdijų steigiant vieną valstybės įmonę. Pasak opozicinių parlamentarų, tiesiogiai premjeras neprašė paremti šios reformos, daugiau aiškinosi nuotaikas.

„Vienas pagrindinių klausimų buvo viešojo sektoriaus pertvarka ir valstybės valdomų įmonių reforma, konkrečiai urėdijų reforma. Premjeras reiškia principingą poziciją, aš atstovaudama mūsų frakcijai išreiškiau palaikymą, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai palaikys šią labai svarbią Vyriausybės siūlomą reformą“, – BNS sakė konservatoriams susitikime atstovavusi Agnė Bilotaitė.

Tiesioginio prašymo palaikyti nebuvo, tiesiog buvo bandoma zonduoti ir suprasti, kokios pozicijos laikysis kitos frakcijos, kai bus balsuojama Seime,– A.Bilotaitė,

Anot jos, tiesioginio prašymo dėl paramos nebuvo: „Galbūt buvo bandoma išgirsti ir kitų frakcijų pozicijas, sužinoti, ar bus palaikymas. Tiesioginio prašymo palaikyti nebuvo, tiesiog buvo bandoma zonduoti ir suprasti, kokios pozicijos laikysis kitos frakcijos, kai bus balsuojama Seime.“

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas BNS sakė, kad pokalbis vyko „labai bendrais bruožais, dėl požiūrio, dėl pritarimo, kur įmanoma pritarti“. Anot jo, kol kas vienintelis konkretus Vyriausybės projektas skirtas urėdijų reformai, tad daugiausiai dėmesio ir buvo jam teko.

„Aptartas projektas dėl urėdijų reformos, šitam daug dėmesio skyrėm, o kalbant kitus – kaip aš sakiau, o ką kalbėti apie kitus, aukštųjų mokyklų reformą, jei yra tik diskusijos, samprotavimai, projekto nėra.

Pasamprotavome, ar tikrai visais klausimais bus parama, ir čia garantijos tikrai nėra. (Premjeras) prašė geranoriško požiūrio, už savo frakciją aš galėjau pasakyti, kad tikrai kvailo oponavimo vien dėl to, kad mes opozicija, nebus, bet kalbėti apie automatinį pritarimą mes irgi negalime, – kalbėjo E.Gentvilas. – Vienintelis konkretus yra urėdijų reforma, kur mūsų frakcija labai abejoja dėl vienos monopolinės įmonės steigimo.“

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė pasakojo, kad premjeras pristatė pavasario sesijos darbus, norėjo išgirsti opozicijos vertinimus.

„Premjeras pristatė, kaip planuojami nauji sesijos darbai, kokios mūsų pozicijos vienais ar ktiais kausimais, uždavėme klausimus, kurie kyla mūsų frakcijos nariams: apie urėdijas, aukštąsias mokyklas, būtent kalbėjomės naujų darbų pavasario sesijos kontekste“, – BNS sakė R.Tamašunienė.

„Mes palaikome gerus sprendimus, reikalingus visuomenei, ir neužsispiriame vien tik tam, kad oponuotumėme“, – tvirtino R.Tamašunienė ir pridūrė, kad pozicijos dėl urėdijų reformos frakcija dar neturi, klausimas nesvarstytas.

Seimo pavasario sesija prasidės kovo 10 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius