Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 19 /15:06

Ministrams abejojant, sprendimas dėl naujų susisiekimo ir kultūros viceministrų atidėtas

Vyriausybė trečiadienį atidėjo sprendimą dėl naujų susisiekimo bei kultūros viceministrų pareigybių steigimo. Šiuo metu ministerijose dirba po tris viceministrus.
Susisiekimo ministerija
Susisiekimo ministerija / Mato Miežonio / 15min nuotr.

Sprendimas atidėtas daliai kabineto narių abejojant, ar prasminga steigti naujas viceministrų pareigybes likus nedaug laiko iki Seimo rinkimų. Kai kurie ministrai siūlė steigti šias pareigybes ir likusiose ministerijose.

Kultūros ministerijos teigimu, dar vienas viceministras bus atsakingas už tautinių mažumų politikos koordinavimą, etninę kultūrą ir nematerialųjį paveldą, bendradarbiavimą su savivaldybėmis, kultūros centrų veiklos stiprinimą, bazinio kultūros paslaugų paketo sukūrimo ir įgyvendinimo koordinavimą, teisinį reguliavimą, susijusį su istorinio atminimo įamžinimu.

Tuo metu Susisiekimo ministerija argumentuoja, kad nauja pareigybė reikalinga siekiant efektyviai ir racionaliai paskirstyti viceministrų darbo krūvį, nes ministerija įgyvendina vis daugiau ypatingos valstybinės svarbos projektų, taip pat padidėja jau esamų sričių apimtis (oro tarša, žemės paėmimas visuomenės poreikiams, elektromobilių transportas). Taip pat nurodoma, kad ministerija valdo strateginės reikšmės įmones.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas teigia, kad dar vienas viceministras reikalingas, norint stiprinti regionų kultūros, tautinių mažumų politikos koordinavimą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Kvietkauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Kvietkauskas

„Poreikis yra akivaizdus, jį ne kartą susitikimuose girdėjau iš regiono kultūros žmonių. Regionų kultūra, savivaldybių kultūros politika, kultūros centrai tikrai turi būti kuruojami ne tik specialistų lygmeniu. Mums tikrai labai trūksta vadovybės žmogaus, kuris palaikytų ryšį ir galėtų spręsti esmines problemas“, – teigė M.Kvietkauskas.

Jis pabrėžė, kad lėšos pareigybei bus skirtos iš Kultūros ministerijos vidinių resursų. Ministras kol kas neįvardija kandidato, tačiau tikina, kad tai asmuo, nepriklausantis politinei partijai.

„Kandidatūra yra nepartinė, ji bus paskelbta artimiausiu metu“, – BNS sakė ministras.

Abejones dėl šių pareigybių kėlė aplinkos, socialinės apsaugos ir darbo, žemės ūkio ministrai.

„Susilaikau, nes manau, kad kadencijos pradžioje reikia tokius strateginius sprendimus priiminėti, o ne pabaigoje“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ragino vicmenistrų skaičių „peržiūrėti sistemiškai“, tai yra, steigti šias pareigybes ir kitose ministerijose.

„Gal galėtų būti sprendimas sistemiškas, bet, mano galva, jis turėtų prasidėti nuo kitos kadencijos“, – kalbėjo L.Kukuraitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius