Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 11

Vyriausybės atstovams neįtiko pasiūlyti variantai būsimam kultūros centrui Suvalkuose

Nė vienas iš Suvalkuose, Lenkijoje, apžiūrėtų pastatų neatitiko keliamų reikalavimų būsimam lietuvių kultūros centrui, teigia Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis.
Deividas Matulionis
Deividas Matulionis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Tai buvo keturi variantai pastatų, kuriuos siūlo pirkti. Kai kurie iš jų patrauklūs, bet gal per daug ambicingi, o kai kurie – labai apleisti“, – BNS sakė vicekancleris.

„Nė vieno nebūtų galima pritaikyti, kad nuo rugsėjo mėnesio veiktų“, – pridūrė jis.

D.Matulionis teigė, kad nė vienas iš pastatų neatitiko keliamų reikalavimų, kad jame būtų tinkama salė kultūrinei veiklai, taip pat kad būtų patalpos, kuriose būtų galima įrengti vaikų darželį.

„Pasiūlyti pastatai turi būti rekonstruojami, perkonstruojami. Nebuvo pasiūlyto idealaus varianto, kuris visiškai atitiktų reikalavimus ir dėl ploto, ir dėl patalpų išdėstymo“, – teigė vicekancleris.

Anot jo, vienas iš keturių variantų iš dalies atitiko reikalavimus, tačiau jam įrengti greičiausiai prireiktų papildomų investicijų ir laiko.

„Tai senas XIX amžiaus pastatas, labai neblogas. Ir jis galėtų tikti, bet reikėtų nemažai investicijų, kad jį sutvarkytume. Patį pastatą pasiūlyta pirkti už 450 tūkst. eurų, jis yra 900 kvadratinių metrų dydžio. Pastatas yra ne centre, bet geroje, žalioje aplinkoje, ten buvo visas kompleksas kareivinių pastatų“, – sakė D.Matulionis.

Pasak jo, konsulo Suvalkuose Vaclavo Stankevičiaus paprašyta įvertinti dar ir mieste esančius tuščius sklypus.

„Mes prašėme konsulo, kad jis pasižiūrėtų dar vieną variantą – įvertintų, ar yra mieste sklypų, kur būtų galima nusipirkti, nes kainos Suvalkuose nėra didelės, ir statyti panašiai, kaip buvo pastatyta „Žiburio“ gimnazija Seinuose, bet tai užtruktų kelerius metus“, – teigė vicekancleris.

Anot jo, artimiausiu metu neformaliame ministrų pasitarime ketinama pateikti ataskaitą, įvertinti pasiūlytus variantus ir spręsti, ką daryti toliau.

Apie poreikį Suvalkuose sukurti lietuvių švietimo ir kultūros centrą ne kartą dvišaliuose susitikimuose su Lenkijos ir Suvalkų krašto vadovais buvo kalbėjęs ir premjeras Saulius Skvernelis.

Vasarį jis išsakė norą, kad šis centras pradėtų veikti jau nuo rugsėjo.

Centro klausimas aptartas ir per susitikimą su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu pernai rugsėjį. Tąkart S.Skvernelis teigė gavęs pažadą, kad pastato klausimas bus išspręstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius