-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 15

Vyriausybės kanceliariją keičia Ministro pirmininko tarnyba

Antradienį darbą pradėjo Ministro pirmininko tarnyba, įsteigta vietoj Vyriausybės kanceliarijos.
Vyriausybės pastatas Vilniuje
Vyriausybės pastatas Vilniuje / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Po reorganizacijos iš 2009 m. pradžioje Vyriausybės kanceliarijoje dirbusių 264 žmonių, lieka 195 darbuotojai, skelbiama Ministro pirmininko tarnybos išplatintame pranešime spaudai.

8 darbuotojos išėjusios motinystės atostogų, dar 17 darbuotojų perėjo dirbti į Užsienio reikalų ir Teisingumo ministerijas bei Europos teisės departamentą.

Anksčiau Vyriausybės kanclerio pareigas ėjęs, o nuo antradienio ministro pirmininko kancleriu tapęs Deividas Matulionis gaus tokį patį atlyginimą, kaip ir iki šiol, tai yra, 5725 litus, atskaičius mokesčius. Ministro pirmininko tarnybos pranešime spaudai teigiama, kad tai yra 1400 litų mažiau nei metų pradžioje.

Po pertvarkos pagrindinis dėmesys bus skiriamas Vyriausybės vykdomų reformų priežiūrai ir jų inicijavimui, strateginiam ir tarpžinybiniam koordinavimui.

Panaikinti Vyriausybės kanceliarijos vadinamieji šakiniai skyriai. Europos Sąjungos (ES) reikalų koordinavimas, perduotas Užsienio reikalų ministerijai, o ES teisės perkėlimu į Lietuvos juridinę aplinką rūpinsis Europos teisės departamentas. Visų kitų teisės aktų projektų vertinimas ir galutinis aprobavimas dabar patikėtas Teisingumo ministerijai.

Atsisakius techninių paslaugų darbuotojų ir sudarius sutartį su privačia valymo paslaugų kompanija, sutaupyta 11 proc. lėšų.

Iš 10 liko 4 tarnybiniai automobiliai.

Pasak Ministro pirmininko tarnybos Finansų skyriaus vedėjos Zitos Riškuvienės, šiuo metu yra skaičiuojama, kiek konkrečiai lėšų bus sutaupyta ateinančiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius