-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 24

Vyriausybės kanceliarijai laikinai vadovaus Alminas Mačiulis

Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Vyriausybės kanceliarijai laikinai vadovaus kanclerio pavaduotojas Alminas Mačiulis, nes penktadienį iš kanclerės pareigų pasitraukė Milda Dargužaitė, pranešė Vyriausybė. Penktadienį pranešta, jog nuo gruodžio Vyriausybės kanceliarijai vadovavusi M. Dargužaitė traukiasi iš pareigų savo noriu.
Alminas Mačiulis
Alminas Mačiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai sunkus sprendimas, tačiau po ilgų svarstymų nusprendžiau karjerą tęsti kitoje srityje ir apie tai informavau premjerą. Džiaugiuosi, jog jis suprato mano pasirinkimą. Esu labai dėkinga premjerui už suteiktą galimybę ir pasitikėjimą vykdant svarbius pokyčius valstybiniame sektoriuje. Taip pat noriu padėkoti Vyriausybės kanceliarijos, ministerijų, kitų valstybės įstaigų darbuotojams už aktyvų bei produktyvų darbą kartu, už pasiektus rezultatus. Palieku pareigas būdama tikra, jog inicijuoti pokyčiai bus tęsiami, reformos – įgyvendintos, o visuomenei ir valstybei svarbūs tikslai – pasiekti“, – išplatintame pranešime sakė M.Dargužaitė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Milda Dargužaitė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Milda Dargužaitė

Ministras pirmininkas S.Skvernelis pabrėžė, kad kanclerės sprendimas nekeičia Vyriausybės kurso: toliau bus einama optimizavimo, konsolidavimo, efektyvinimo, perteklinių funkcijų atsisakymo ir viešojo sektoriaus veiklos išgryninimo keliu.

„M.Dargužaitės pastangų dėka šiemet Vyriausybei pavyko padėti tvirtus pamatus valstybiniam paslaugų centrui. Daugiau kaip 160 valstybinių įstaigų jau nuo kitų metų pradės naudotis šio centro paslaugomis, tokiu būdu valstybė sutaupys bent po 40 mln. eurų per metus“, – teigiama Vyriausybė pranešime.

M.Dargužaitei buvo pavesta vykdyti ir Vyriausybės kanceliarijos, viešojo sektoriaus pertvarką. Pati kanclerė ne kartą kalbėjo patirianti didžiulį pasipriešinimą reformoms, tačiau kritikai teigė, kad pertvarkoms nebuvo gerai pasiruošta.

Vyriausybės spaudos tarnyba duomenimis, šiuo metu Vyriausybės kanceliarijoje dirba 157 valstybės tarnautojai. Dar 22 darbo vietos yra laisvos. Prieš M.Dargužaitės inicijuotą Vyriausybės kanceliarijos pertvarką joje dirbo 210 žmonių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos Respublikos Vyriausybės pastatas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos Respublikos Vyriausybės pastatas

M.Dargužaitė iki tapdama kanclere buvo Danijos investicijų bendrovės „Northern Horizon Capital“ (NHC) valdybos narė. Nuo 2015-ųjų kovo iki gruodžio ji vadovavo Didžiosios Britanijos banko „Barclays“ technologijų centrui Lietuvoje.

2014-ųjų vasarį M.Dargužaitė pasitraukė iš „Investuok Lietuvoje“ generalinės direktorės posto. Tuomet ji tvirtino, kad išsiskyrė jos ir Vyriausybės požiūriai.

JAV investicijų banko „Goldman Sachs“ viceprezidente Niujorke dirbusi M. Dargužaitė į Lietuvą grižo tuometinio premjero Andriaus Kubiliaus kvietimu – ji 2011-ųjų birželį tapo buvusio ūkio ministro Rimanto Žyliaus patarėja ir kuravo valstybės valdomų įmonių efektyvumo didinimo, rizikos kapitalo ir finansų inžinerijos sritis, taip pat patarė ekonomikos ir finansų klausimais.

M.Dargužaitė JAV Midilburio koledže yra įgijusi matematikos ir ekonomikos bakalauro, Prinstono universitete – optimalios veiklos tyrimų ir finansų inžinerijos magistro laipsnį.

Karjerą ji pradėjo 1999-aisiais investicijų banke „Donaldson, Lufkin & Jenrette“ Niujorke, vėliau septynerius metus dirbo „Goldman Sachs“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius