Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 29

Vyriausybės komisija aptars situaciją dėl Utenoje rastų atliekų, koronaviruso grėsmę

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija (VESK) trečiadienį aptars situaciją dėl Utenoje rastų pavojingų atliekų, koronaviruso grėsmę.
Kinijoje plinta SARS viruso atmaina
Kinijoje plinta SARS viruso atmaina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pagrindiniai klausimai susiję su aplinkosauga ir situacija Utenoje. Negalime leisti, kad pavojingos atliekos būtų nesutvarkytos ilgą laiką, keltų pavojų aplinkai bei žmonėms“, – BNS teigė komisijai vadovaujanti vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Aplinkos apsaugos departamentas sausio pradžioje pranešė apie Utenos rajone esančios įmonės „Ūrus ir Ko“ patalpose rastas netinkamai laikomas pavojingas atliekas.

Šiuo metu rengiamasi pavojingas atliekas sutvarkyti – valstybės valdoma bendrovė „Toksika“ vykdo identifikavimo ir kiekio nustatymo darbus.

Savo ruožtu, teisėsauga prieš savaitę pradėjo tyrimą, kurio metu bus aiškinamasi, ar Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento aplinkosaugininkai tinkamai vykdė savo pareigas.

Dėmesys – koronavirusui

Komisija trečiadienį taip pat aptars ir koronaviruso grėsmę Lietuvai – Sveikatos apsaugos ir Užsienio reikalų ministerijų atstovai pristatys esamą situaciją, galimas apsaugos priemones bei tarsis dėl poreikio ir galimybių iš Kinijos išvežti Lietuvos piliečius.

„Aptarsime tarnybų pasiruošimą ir tarpusavio bendradarbiavimą dėl Kinijoje kilusio koronaviruso grėsmių", – sakė vidaus reikalų ministrė.

Užsienio reikalų ministerija Lietuvos piliečius ragina laikinai nevykti į Kiniją, kol nebus suvaldytas šalyje plintantis koronavirusas, tuo metu pasienio punktuose bei oro uostuose tikrinami Kinijoje buvę žmonės.

Pirmas užsikrėtimo šiuo virusu nuo kito žmogaus atvejis antradienį nustatytas ir Europoje – Vokietijoje vyras užkratą gavo iš vienos bendradarbės kinės.

Naujausiais duomenimis, Kinijoje nuo koronaviruso mirė kiek daugiau nei 100 žmonių, taip pat jis diagnozuotas daugiau nei 4,5 tūkst. žmonių.

Be kita ko, posėdyje bus aptarta ir Paukščių gripo grėsmė bei valstybės lygio ekstremalios situacijos atšaukimas žemės ūkio sektoriuje.

Situaciją Utenoje bei koronaviruso grėsmę trečiadienį svarstys ir Vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius