Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 01

Vyriausybės kryptis: po mokamų testų – privalomi skiepai?

Pradėjus galioti tvarkai, kai nepasiskiepiję darbuotojai patys turi susimokėti už testus, kyla kito žingsnio klausimas – privalomų skiepų kai kurių profesijų atstovams įvedimas. Tai galėtų būti kontaktinį darbą dirbančių profesijų atstovai, kur šansas užsikrėsti COVID-19 yra didesnis, pavyzdžiui, medicinos darbuotojai, mokytojai. Apie tai portalo 15min videolaidoje „15/15“ jos vedėja Aistė Čiučiurkaitė kalbėjosi su Lietuvos įdarbinimo įmonių asociacijos vadove Aurelija Maldutyte ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininke Inga Ruginiene.

– Kiek tikėtina, kad Vyriausybė taikosi į tuos, kuriems netrukus nustos galioti Galimybių pasas?

Inga Ruginienė: Greičiausiai taikosi į trečią skiepą, nes iš tikrųjų keista, kad patys įstatymo teikėjai, aš kalbu apie Užkrečiamųjų ligų kontrolės ir profilaktikos įstatymą, atėjo su pasiūlymu, bet nesugebėjo įvardinti aiškaus darbuotojų skaičiaus, kuriems bus aktualus šitas įstatymas.

Mūsų žiniomis, mūsų skaičiavimais, pirminės imunizacijos – net ir pirmo skiepo – neatliko labai mažai darbuotojų. Iš tiesų vienetai. Ir darbuotojai yra ta grupė, kuri iš tikrųjų aktyviai skiepijosi ir labai atsakingai žiūrėjo į šitą klausimą. Ypač tų sričių, kurias jūs paminėjote – tai yra švietimas, sveikatos priežiūra ir socialinė rūpyba.

Tai klausimas, kam reikėjo šito pakeitimo, jeigu iš esmės 95 proc. ir daugiau yra pasiskiepiję. Šiandien yra gruodžio 1 diena, skiepijimosi tempai tikrai neišaugo dėl tų likusių vienetų. Bet iš tiesų po 7 mėnesių net ir mes su jumis, pasiskiepiję, būsime ties pasirinkimo riba – ar rinktis trečiąjį skiepą, ar darytis antikūnų testą ir taip pasitikrinti, ar turime mes imunitetą, ar testuotis už savo pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius