-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 14

Vyriausybės nariams, siekiantiems savivaldybės tarybos, Seimo, EP nario ar prezidento posto, siūloma suteikti 10 dienų atostogas

Vyriausybės nariams, siekiantiems savivaldybės tarybos, Seimo, Europos Parlamento (EP) nario ar prezidento posto, siūloma agitacijos laikotarpiu suteikti 10 dienų atostogas.
Vyriausybės pastatas Vilniuje
Vyriausybės pastatas Vilniuje / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Nuo sausio įsigalioję Vyriausybės įstatymo pakeitimai įtvirtino Vyriausybės narių, išskyrus tų, kurie kartu eina ir Seimo narių pareigas, teisę būti atleistiems nuo tarnybinių pareigų, kad galėtų dalyvauti Seimo, prezidento, EP ar savivaldybių tarybų rinkimuose. Tačiau iki šiol jokie įstatymai nedetalizavo minėtos teisės įgyvendinimo.

Vidaus reikalų ministerijos parengtuose ir Vyriausybei teikiamuose įstatymų pakeitimų projektuose numatyta, kad kandidatas į Seimo, savivaldybės tarybos, EP narius ar prezidentus, einantis Vyriausybės nario pareigas, galės būti atleistas nuo tarnybinių pareigų ne ilgiau kaip 10 dienų.

Taip pat numatoma galimybė Vyriausybės narį atšaukti iš minėtų atostogų, jeigu Vyriausybės posėdyje nebūtų užtikrintas forumas.

Jei Vyriausybė trečiadienio posėdyje pritartų minėtai tvarkai, ją dar turės patvirtinti Seimas.

Įstatymai šiuo metu numato kandidatams į Seimą agitacijos kampanijos laikotarpiu teisę būti atleistiems nuo tarnybinių pareigų ne ilgiau kaip mėnesiui, kandidatams į savivaldybės tarybos narius – ne ilgiau 14 dienų, kandidatams į prezidentus – ne ilgiau kaip 2 mėnesiams, kandidatams į EP – ne ilgiau kaip 10 dienų laikotarpiui. Tokios teisės neturi einantys Seimo nario ar prezidento pareigas, kol kas atitinkamų rinkimų įstatymuose ji nenumatyta ir Vyriausybės nariams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius