-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 06

Vyriausybės Nepriklausomų ekspertų patariamoji taryba baigė darbą

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį Nepriklausomų ekspertų patariamosios tarybos nariams padėkojo už įsitraukimą padedant suvaldyti COVID-19 ligos plitimą Lietuvoje.
Karantinas Vilniuje
Koronavirusas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, kad penktadienį panaikintas potvarkis, kuriuo 2020 metų gruodį buvo suformuota patariamoji taryba.

„Mūsų susitikimuose dažnai ieškodavome atsakymų, kurie anaiptol nebuvo akivaizdūs. Bet ir tada, kai buvo išsakoma kritiška nuomonė, maniau, kad tai yra gerai, nes ši taryba niekada nebuvo darinys, reikalingas Vyriausybės sprendimams pridengti – visada žiūrėjau į ją kaip į galimybę pasitarti su žmonėmis, kurie turi didelę mokslinę, klinikinę, praktinę kompetenciją, kuri buvo labai reikalinga“, – sakė I.Šimonytė.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

Patariamoji taryba svarstė ir teikė Vyriausybei pasiūlymus dėl COVID-19 ligos prevencijos, diagnostikos, gydymo ir kitų epidemijos valdymo priemonių taikymo ir įgyvendinimo.

Per šį laikotarpį įvyko 39 posėdžiai, kurių metu buvo parengti planai dėl karantino ir jo atsisakymo pagal numatytus epidemiologinius scenarijus, įvairūs sprendimai susiję su ugdymu mokyklose karantino metu, skiepijimu ir kitais sprendimais.

Kaip teigiama pranešime, nuo šios dienos patariamoji taryba savo darbą baigė, tačiau esant poreikiui jos veikla galėtų būti atnaujinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius