Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 13

Vyriausybės pasitarimai bus transliuojami tiesiogiai

Ketvirtadienį Seimas priėmė pataisas, pagal kurias Vyriausybės posėdžiai ir pasitarimai bus transliuojami tiesiogiai internetu. Tokią iniciatyvą palaikė 96 Seimo nariai, susilaikė 4 parlamentarai: Mišriai Seimo narių grupei priklausantys Gintaras Steponavičius, Justas Džiugelis, socialdemokratas Juozas Olekas ir konservatorius Kazys Starkevičius.
Vyriausybės posėdis dėl 2018-ųjų metų biudžeto
Vyriausybės posėdis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal priimtas pataisas, viešai nebus transliuojami tie posėdžiai ir pasitarimai, kuriuose svarstoma valstybės, tarnybos, komercinę paslaptį sudaranti, su asmens duomenimis susijusi informacija, taip pat – teisės aktų, kuriuose yra valstybės, tarnybos, komercinę paslaptį sudarančios, su asmens duomenimis, projektai.

Tiek Vyriausybės posėdžiai, tiek pasitarimai bus protokoluojami ir daromas jų garso įrašas.

Nauja posėdžių ir pasitarimų transliavimo tvarka įsigalios nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Iniciatyva leisti tiesiogiai transliuoti ne tik Vyriausybės posėdžius, bet ir pasitarimus kilo po to, kai Vyriausybė žurnalistams atsisakė teikti informaciją apie sunaikinto Vyriausybės pasitarimo įrašo aplinkybes.

Spalio 3 dieną Vyriausybės pasitarime buvo atmestas siūlymas žurnalistams įvesti laikiną kompensacinį mechanizmą, grąžinant jiems neatlygintiną prieigą prie Registrų centro duomenų.

Žurnalistai teiravosi, kada tiksliai sunaikintas šio pasitarimo įrašas, tačiau nei ši, nei kita informacija nebuvo suteikta – Vyriausybės kanceliarija tvirtino negalinti jos atskleisti dėl kibernetinio saugumo reikalavimų.

Dėl Vyriausybės kanceliarijos, kai ši atsisakė pateikti Ministrų kabineto garso įrašą, Lietuvos žurnalistų sąjunga ir kelių redakcijų žurnalistai kreipėsi į teismą. Daugiau apie tai – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius