Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 11 /16:48

Vyriausybės privatizavimo sąraše – „Baltijos“ poilsio namai, Giraitės ginkluotės gamykla

Vyriausybė į privatizavimo objektų sąrašą įtraukė Palangos poilsio namus „Baltija“ ir mažo kalibro amuniciją gaminančią Giraitės ginkluotės gamyklą.
Gamykloje
Gamykloje / GGG nuotr.

Krašto apsaugos ministerija prašė, kad nuo poilsio namų „Baltija“ būtų atskirta poilsinė „Žilvinėlis“ ir žemės sklypas bei perduotas Lietuvos kariuomenei, nes šis turtas 1936 metais asmeninėmis Lietuvos karininkų lėšomis buvo nupirktas karininkų ramovei.

Su tokiu pasiūlymu nesutiko premjeras Algirdas Butkevičius, kadangi „Baltijos“ turtą valdančios bendrovės turtas užstatytas bankui, ir būtų labai sudėtinga dalį jo pasiimti.

„Kiek žinau, dabar yra įsipareigojimai bankui, be jų priimamų sprendimų mes neturime jokios laisvės išiminėti turtą iš bendrovės balanso“, – Vyriausybės posėdyje sakė premjeras.

Į privatizavimo objektų sąrašą įtraukta po 100 pro. poilsio namų „Baltija“ ir Giraitės ginkluotės gamyklos akcijų. Pasak finansų viceministro, nebuvo atsižvelgta į Ūkio ministerijos pasiūlymą nurodyti privatizuojamų Giraitės gamyklos akcijų dalį – tai bus padaryta, parengus privatizavimo programą.

„Turėčiau pasakyti, kad šiame etape nebūtina ir nereikia to daryti, tai privatizavimo programos dalykas. Tai bus pateikta, privatizavimo programą taip pat tvirtins Vyriausybė“, – posėdyje sakė finansų viceministras Aloyzas Vitkauskas.

„Baltijos“ pardavimą nutraukė dėl neskaidrumo

Pernai gruodį dėl neskaidraus pardavimo proceso ir kitų pažeidimų „Baltijos“ pardavimas buvo nutrauktas, nes įtarimų sukėlė nepriklausomų turto vertintojų nustatyta maža parduodamo turto pradinė kaina. Politikų nuomone, visą „Baltijos“ pardavimo istoriją turėtų įvertinti teisėsauga.

„Baltija“ valdo didelį poilsio ir gydymo kompleksą Palangoje, kuriam priklauso dviejų žvaigždučių viešbutis „Vyturys“ ir reabilitacijos centras, trijų žvaigždučių viešbutis „Žilvinas“ ir penki kotedžai.

Giraitės ginkluotės gamykla – nacionalinio saugumo svarbai

GGG nuotr./Gamykloje
GGG nuotr./Gamykloje

2000 metais įkurta Giraitės ginkluotės gamykla veikia Kauno rajone, Vijūkuose. Nuo 2006 metų daugiau nei 90 proc. produkcijos įmonė parduota NATO ir kitų šalių karinėms pajėgoms, specialiosioms struktūroms ir kitoms institucijoms.

Giraitės ginkluotės gamykla yra nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąraše, kartu su „Orlen Lietuva“, „Teo LT“, „Achema“, vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo įmonėmis.

2013 metais Vyriausybė svarstė galimybę privatizuoti parodų centrą „Litexpo“, keleivius ir automobilius per Kuršių marias keliančią „Smiltynės perkėlą“, Giraitės ginkluotės gamyklą ir kitas svarbias šalies įmones. Tuomet ministerijos pasipriešino ketinimams privatizuoti jų valdomas įmones.

Dabar į sąrašą nepateko Klaipėdos „Geoterma“. Anot projektą rengusios Finansų ministerijos, nėra aiškios „Geotermos“ akcijų perdavimo kitam valdytojui galimybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius