Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 22

Vyriausybės strateginis komitetas svarstys mokesčių institucijų jungimą

Vyriausybės strateginis komitetas pirmadienį svarstys mokesčių surinkimą prižiūrinčių institucijų sujungimą. Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis sako, kad bus diskutuojama dėl už valstybės pajamų surinkimą ir vartotojų saugą atsakingų institucijų sujungimą.
Alminas Mačiulis
Alminas Mačiulis / Š.Mažeika/BFL

„Šiandien bus kalbama dėl siūlymų konsoliduoti verslą kontroliuojančias institucijas. Darbo grupės pateiks alternatyvas, bus diskutuojama dėl valstybės pajamų surinkimo ir vartotojų saugos sričių“, – BNS sakė A.Mačiulis.

Finansų ministras Rimantas Šadžius yra sakęs, kad kai kurių institucijų funkcijos sutampa, tad reikia nuspręsti, kaip jas paskirstyti.

Ūkio ministerija siūlo sukurti bendrą valstybės mokesčių surinkimo ir finansinės priežiūros instituciją – Valstybės mokesčių surinkimo ir finansinės priežiūros tarnybą. Ji būtų kuriama sujungiant Valstybinę mokesčių inspekciją, Muitinės departamentą, perduodant šiai institucijai „Sodros“ funkcijas (įmokų mokėjimo, deklaravimo, išieškojimo, įmokų mokėtojų patikrinimo) ir atskiras Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos funkcijas (mokesčių vengimo prevencijos ir finansinių valstybės interesų gynimo srityje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius