Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 23

Vyrišką Kauno valdžios draugiją paįvairins moterys

Prie vien vyrų užsėsto Kauno valdžios stalo greitai atsiras vietos ir moterims vieną vicemero postą gali užimti Loreta Kekienė.
A.Ručienė (d.) pirmenybę užleido L.Kekienei.
A.Ručienė (d.) pirmenybę užleido L.Kekienei. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pusę metų miesto vairą laikiusi, praėjusią savaitę atstatydinta liberalo Rimanto Mikaičio komanda visus svarbiausius miesto postus buvo išdalijusi vyrams.

Tačiau kitą savaitę prie Kauno valdžios vairo grįžtantys konservatoriai ketina į municipalinės valdžios olimpą įsileisti ir dailiosios lyties atstovių.

Naujųjų vicemerų, administracijos vadovo ir jo pavaduotojų postų dalybos oficialiai įvyks šį ketvirtadienį, spalio 27 dieną, bet derybos dėl pagrindinių postų prasidėjo jau praėjusį penktadienį, vos tik išvertus iš mero kėdės R.Mikaitį.

Labiausiai tikėtina, kad meru vėl taps A.Kupčinskas. Vieną vicemero kėdę turės socialdemokratai, ją turbūt išsaugos Kęstutis Kriščiūnas. Svarstoma dar vieną vicemero postą duoti ir socialdemokratų Kauno skyriaus pirmininkei Orintai Leiputei.

Bet socdemai norėtų, kad administracijos direktoriumi rajono tarybos narį, Antaną Nesteckį. Toks kairiųjų apetitas vargu ar bus patenkintas. Tačiau vieną vicemero pareigybę tikrai užims partijos „Tvarka ir Teisingumas“ atstovai, ir būtent iš dailiosios lyties tarpo.

Neoficialiomis žiniomis, mero pavaduotojomis norėjo būti ir Aušra Ručienė (kurios viltis tapti pirmąja moterimi mere laikinosios sostinės istorijoje), ir jos partijos kolegė Loreta Kekienė, jau ragavusi vicemerės duonos praėjusios kadencijos pabaigoje.

Sekmadienį „15min“ žurnalistui A.Ručienė teigė, jog į vicemero postą ji nepretenduoja. Vadinasi, gerai sutariančios partietės už plaukų nesitąsys.

Naujai formuojamą Kauno valdančiąją koaliciją sudaro konservatoriai (12), socialdemokratai (6), liberalcentristai (3), partija „Tvarka ir teisingumas“(3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius