Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 09

Vytautas Bakas: pratybų „Zapad“ metu kibernetinių išpuolių tikimybė išaugs

Seime ketvirtadienį buvo aptartos pagrindinės grėsmės Lietuvos kibernetiniam saugumui. Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas teigia, kad jų yra nemažai, o šiemet dėmesį reikėtų atkreipti į prie Lietuvos sienų organizuojamas Rusijos ir Baltarusijos organizuojamas karines pratybas „Zapad 2017“.
Vytautas Bakas
Vytautas Bakas (dirba kompiuteriu) / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Turime labai didžiulį pranašumą, nes Lietuvoje internetas yra vienas iš sparčiausių pasaulyje. Taip pat turime išplėtotą informacinę kibernetinę struktūrą, kas yra vienas iš argumentų, kodėl galima kviestis verslą. Tačiau pirma viską, ką turime, reikia tinkamai apsaugoti. Nors pažanga Lietuvoje yra nemaža, tačiau nemažai yra ir spragų“, – teigia V.Bakas.

Anot jo, Lietuva praėjusiais metais buvo susidūrusi su nemenkomis kibernetinėmis atakomis, o šiemet dėmesį atkreipti reikėtų į Lietuvos pašonėje vyksiančias karines pratybas „Zapad“, kurių metu „išaugs informacinių ir kibernetinių išpuolių rizika“.

Seime buvo priimti ir gana svarbūs sprendimai – nuspręsta, kad Krašto apsaugos ministerija imasi lyderystės kibernetinio saugumo srityje.

„Ji turės sukurti strategiją, reikės atsakyti į klausimą, kiek tai kainuos. Bus organizuojamos kibernetinio saugumo pratybos, kaip valstybės institucijos gali joms atsispirti“, – teigia Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius