Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 07 17

Vytautas Gapšys apie viešuosius ir privačius interesus supainiojusį Švenčionių rajono merą Vytautą Vigelį: jis elgėsi garbingai

Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys sako, kad Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pripažintas supainiojęs viešuosius ir privačius interesus Švenčionių rajono meras „darbietis“ Vytautas Vigelis iš posto trauktis neturėtų.
Vytautas Vigelis
Vytautas Vigelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak partijos pirmininko, V.Vigelis pasielgė garbingai, kai sulaukęs Specialiųjų tyrimų tarnybos ir VTEK dėmesio nutarė pats susimokėti už dėl girtumo ir konflikto Varšuvos oro uoste nepavykusią kelionę į Prancūziją.

„V.Vigelis yra vienas iš geriausiai vertinamų Lietuvos merų. Deja, pasitaiko gyvenime visokiausių situacijų. Ta situacija lygiai taip pat yra jauti, bet ir VTEK pažymėjo, kad jie pasielgė garbingai ir atlygino piniginę įmoką. Manau, kad tai teisingas poelgis“, – teigė V.Gapšys.

Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas nepažymėjo, kad VTEK išvadoje dėl supainiotų V.Vigelio interesų nuostolių atlyginimas yra minimas tik kaip švelninanti aplinkybė, nepaneigianti fakto, kad V.Vigelis naudojosi Švenčionių savivaldybės valdomu turtu savo asmeniniams poreikiams tenkinti.

„Mes žiūrime į šitą situaciją, vertiname rimtai, bet, kiek kalbėjau su pačiu V.Vigeliu, tai VTEK pati jokių sankcijų ypatingų nesiūlo, juo labiau, kad komisija įvertino ir tai, kad asmenys kompensavo kelionės išlaidas. Tai aš gerbiu tą jų pasirinkimą ir džiaugiuosi, kad jie tai padarė“, – paklaustas, kaip partija vertina VTEK išvadą dėl V.Vigelio supainiotų interesų, kalbėjo V.Gapšys.

Anot jo, galimybė, kad V.Vigelis po VTEK išvados trauksis iš pareigų, net nesvarstoma.

„Aš žinau, kad labai retai politikai po VTEK išvadų traukiasi iš pareigų. Jeigu būtų tokia VTEK rekomendacija, tada būtų galima svarstyti. Šiuo metu tokios rekomendacijos nėra“, – V.Gapšys mano, kad supainioti interesai tėra smulkmena.

Darbo partijos lyderis nepaminėjo, kad VTEK niekada neteikia rekomendacijų trauktis politikui iš pareigų ar ne. Sprendimas visuomet paliekamas paties įstatymus pažeidusio asmens valiai.

Be to, V.Gapšys klydo ir teigdamas, kad V.Vigelis neva yra vienas iš geriausiai vertinamų Lietuvos merų. Pernykščiame „Veido“ reitinge V.Vigelis užėmė 20 poziciją iš 60.

Antradienį VTEK paskelbė išvadą, kad Švenčionių rajono meras V.Vigelis bei tos pačios savivaldybės administracijos Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius supainiojo viešuosius ir privačius interesus neblaivūs vykdami į Paryžių už ne savo pinigus.

Komisijos teigimu, mero ir Vietinio ūkio skyriaus vadovo kelionės į tarptautinę aplinkos apsaugos parodą „POLLUTEC HORIZONS 2011“ Paryžiuje vyko išlaidas apmokėjo UAB „Švenčionių švara“, todėl buvo pažeistas Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymas.

Anksčiau VTEK jau yra įvertinusi, kad V.Vigelis, J.Urbanavičius bei Savivaldybės valdomos bendrovės „Švenčionių švara“ direktorius Kazimieras Džiaukštas toje pačioje kelionėje į Paryžių pasielgė neetiškai, kai būdami neblaivūs sukėlė konfliktą Lenkijos oro uoste.

Pasak V.Gapšio, V.Vigelis dar svarsto galimybę antradienį priimtą VTEK išvadą skųsti teismui.

Su pačiu Švenčionių rajono meru šią savaitę susisiekti nepavyksta.

Šis meras nuolat pakliūva į dviprasmiškas situacijas. Švenčionių rajono savivaldybės opozicija merą ne kartą kaltino darbe buvusį neblaivų, net sukėlusį muštynes.

Kartą supainiojus viešuosius ir privačius interesus V.Vigelį pripažino ir teismas. Tuomet jis nenusišalino balsuodamas tarybos posėdyje dėl sprendimo, susijusio su jo žmonos pareigomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius