Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 07 17

Vytautas Gapšys iš posto nesitrauks: su premjeru viskas išsiaiškinta, apklausų rezultatai nesvarbūs

Vilniaus apygardos teismo Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje pripažintas kaltu Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys atkakliai priešinasi bet kokiems raginimams trauktis iš Seimo pirmojo vicepirmininko pareigų.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Luko Balandžio nuotr.

Jis teigia, kad su premjeru, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininku Algirdu Butkevičiumi „viskas išsiaiškinta“ ir nutarta, kad V.Gapšys lieka dirbti, kaip dirbęs.

„Aš su premjeru kalbėjau pirmadienį. Su juo viskas yra apkalbėta, viskas yra išsiaiškinta, daugiau jokių naujų dalykų neatsirado. Pirmadienio tema yra baigta“, – griežtai laikosi pozicijos neatsistatydinti V.Gapšys.

Politikas nepanoro vertinti ir visuomenės nuomonės apklausų įvairiuose naujienų portaluose, kur dauguma pasisakiusiųjų teigia, kad V.Gapšiui ne vieta Seimo pirmininko pavaduotojo kėdėje.

„Negaliu komentuoti. Tikrai nekomentuosiu atskirų portalų apklausų. Tikrai tokios praktikos neturiu ir tikrai nei vienas politikas to nedarė iki šiol“, – paklaustas, ar tokie apklausų rezultatai nedaro įtakos jo apsisprendimui, teigė V.Gapšys.

Primename, kad 15min.lt apklausoje į klausimą, ar po teismo sprendimo V.Gapšys gali likti Seimo vicepirmininku, teigiamai atsakė tik 22 proc. iš maždaug 12 tūkst.apklausoje dalyvavusių skaitytojų.

15 proc. atrodo, kad „darbietis“ turėtų suspenduoti savo įgaliojimus, kol byla nebaigta, o 54 proc. – kad jis turi apskritai pasitraukti, nes daro gėdą Seimui ir Lietuvai.

Kaip jau buvo skelbta, praėjusią savaitę Vilniaus apygardos teismas DP įkūrėją, parlamentarą Viktorą Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo bei apgaulingos buhalterinės apskaitos ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, parlamentarei Vitalijai Vonžutaitei – trejų metų laisvės atėmimo bausmę, o dabartiniam DP (leiboristų) vadovui V.Gapšiui – 35 tūkst. litų baudą.

Nuteistieji turi teisę per 20 dienų šį sprendimą apskųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius