-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 27

Vytautas Gapšys: jei mano situacija socdemams kelia įtampą, jie – silpni partneriai

Darbo partijos lyderis Vytautas Gapšys abejoja, ar žiniasklaidoje paskelbtas Socialdemokratų partijos prezidento rinkimų strategijos projektas yra tikras, nes jis silpnas ir neprofesionaliai parengtas. Tuo metu „Lietuvos žinių“ vyr. redaktoriaus Ramūno Terlecko manymu, tai, kad „strategija pateko į viešumą, akivaizdžiai rodo, jog ji yra tikra ir ją norima pristatyti visuomenei“.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lrytas.lt žurnalisto Dovydo Pancerovo, kuriam pavyko gauti strategijos projektą, žiniomis, dokumentas šį sekmadienį turėtų būti pateiktas svarstyti socialdemokratų valdybai. „Dokumente yra keturios dalys: politinės situacijos analizė ir trys galimi scenarijai. T. y., jeigu socialdemokratai į prezidentus kelia savo pirmininką Algirdą Butkevičių, jeigu pasirenka kitą partijos kandidatą ir jeigu remia kitą visuomenei žinomą žmogų, kuris nepriklauso Socialdemokratų partijai“, – vardija lrytas.lt žurnalistas.

Dokumente, anot D. Pancerovo, socialdemokratai aiškiai įvardija, kad ruošiasi spręsti Vytauto Gapšio problemą. „Kitas dalykas – jie atvirai prabyla apie tai, kad, kai socialdemokratai iškels savo kandidatą, tarp Vyriausybės ir Prezidentūros padidės priešprieša, kuri labai apsunkins darbą. O pagrindinis akcentas tas, kad greičiausiai į prezidentus bus keliamas A. Butkevičius“, – LRT radijo laidai „60 minučių“ sako D. Pancerovas.

„Mes diskutuojame, ir nežinau, apie kokį dokumentą kalbama, bet strategijos ruošiamos“, – sako socialdemokratė Birutė Vėsaitė. Tačiau čia pat priduria, kad „čia dar labai žalias dokumentas ir nežinau, kaip jis žurnalistams pateko“.

Paklausta, ką reiškia įrašas, kad Vytautas Gapšys yra „formalus partijos lyderis“, socialdemokratė sako neprisimenanti, kad būtų buvę diskutuota šia tema.

D. Pancerovas patikslina, kad galbūt, kalbant apie V. Gapšį, pats žodis „problema“ nėra pavartotas, bet rašoma, kad Darbo partijos situacija ir žodžiu „teistumas“ gali pasinaudoti oponentai. „Ten aiškiai įvardijama, kad tai konservatoriai, dešinieji, nes jie gali per moralinę prizmę nagrinėti ir pačios koalicijos teisėtumą“, – teigia lrytas.lt žurnalistas.

Anot jo, dokumente kalbama apie tai, kad reikėtų V. Gapšį atstatydinti, tačiau taip, kad koalicija nesugriūtų. „Norint tai padaryti, siūloma bendrauti su kiekvienu Darbo partijos lyderiu asmeniškai. Suprask – tiesiog apeiti poną Gapšį ir padaryti taip, kad patys partijos nariai sutiktų atstatydinti jį iš vicepirmininko posto“, – sako D. Pancerovas.

Paklaustas, ką mano apie kalbas, kad kelia įtampą koalicijoje, V. Gapšys sako, kad jei tai socialdemokratams kelia įtampą, jie yra silpni koalicijos partneriai. „Iki šiol aš juos laikiau pakankamai tvirtais ir galvoju, kad tokių problemų jiems nekyla“, – mano jis.

V. Gapšio nuomone, abejotina, ar tai ta strategija, kurią iš tikrųjų svarsto socialdemokratai, nes ta, kuri yra minima, labai silpna ir neprofesionaliai paruošta, vargu ar vedanti į pergalę. „Galvoju, kad socialdemokratai turi intelektinio potencialo parengti rimtesnį dokumentą. Sunku komentuoti galvojant, kad tai paprasčiausiai kažkieno užrašai, gal dalis autorinės žurnalistų kūrybos“, – sako Darbo partijos lyderis.

„Lietuvos žinių“ vyr. redaktorius Ramūnas Terleckas stebisi, kodėl politikai bando atsiriboti nuo to, ką planuoja, nes tai visiškai natūralus ir normalus dalykas. „Kiekviena politinė partija, esanti parlamente, turi turėti strategiją eiti į prezidento rinkimus. Būtų keista, jei socialdemokratai neturėtų tokios strategijos“, – pabrėžia jis.

Redaktoriaus nuomone, turbūt tai visos mūsų politinės kultūros bėda – ir konservatoriai kažkada turėjo politinių strategijų, kurių bandė išsiginti. „Tai, kad strategija pateko į viešumą, akivaizdžiai rodo, jog ji yra tikra ir ją norima pristatyti visuomenei“, – įsitikinęs R. Terleckas.

Jo manymu, strategija buvo nutekinta norint pasižiūrėti, kiek ji visuomenei priimtina, arba galima ieškoti sąmokslo teorijų. „Partijoje yra ir A. Butkevičiaus draugų, ir priešų. Kai kurie stumia jį į rinkimus sakydami, kad partijos lyderis turi dalyvauti prezidento rinkimuose. Jei jis nesutiktų – koks jis lyderis“, – svarsto R. Terleckas. Kita vertus, anot jo, „sąmokslo teoriją“ gali lemti įtampa tarp Prezidentūros ir Vyriausybės, ypač tuo metu, kai vyksta įvairios derybos ir sprendžiami įvairūs energetikos klausimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius