-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 27

Vytautas Gapšys: koalicija konstatavo, kad prezidentė melavo apie Kremliaus įtaką Darbo partijai

Nesulaukusi prezidentės Dalios Grybauskaitės atsakymo dėl pasisakymo apie galimą Rusijos įtaką Darbo partijos vadovams valdančiosios koalicijos politinė taryba konstatuoja, kad šalies vadovė melavo, po posėdžio pranešė „darbiečių“ seniūnas Vytautas Gapšys.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / BFL nuotr.

„Kadangi koalicija negavo atsakymo iš prezidentės dėl pareiškimo apie Darbo partijos vadovus, buvo konstatuota, kad prezidentė melavo, nepasakė tiesos savo teiginiuose. Toks buvo politinės tarybos sprendimas, konstatavimas“, – po valdančiosios koalicijos politinės tarybos posėdžio ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė V.Gapšys.

Jis pažymėjo, jog tai esanti valdančiosios koalicijos politinės tarybos formuluotė. „Koalicija neturėjo kaip kitaip įvertint kaip taip, kad tai nebuvo tiesa“, – dar pridūrė V.Gapšys. Jis taip pat tvirtino, jog valdantieji sustos ties tokiu konstatavimu ir iniciatyvos kurti komisiją, kaip anksčiau siūlė Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė, nesiims.

Kadangi koalicija negavo atsakymo iš prezidentės dėl pareiškimo apie Darbo partijos vadovus, buvo konstatuota, kad prezidentė melavo, nepasakė tiesos savo teiginiuose, – sakė V.Gapšys.

Valdantieji dukart kreipėsi į prezidentę prašydami pateikti atsakymą, kokiais faktais ji rėmėsi sakydama, jog Darbo partijos vadovai gai būti veikiami Rusijos, tačiau, kaip tvirtina valdantieji, atsakymo negavo.

Prezidentė D.Grybauskaitė prieš keletą savaičių pareiškė turinti žinių, kad valdančiosios Darbo partijos vadovams įtaką gali daryti Rusija, todėl šios partijos atstovai nebus kviečiami į pasitarimus dėl šalies gynybos klausimų. Kiek vėliau šalies vadovė patikslino turėjusi omenyje konkrečiai Darbo partijos įkūrėją Viktorą Uspaskichą.

Valdantieji tuomet nusprendė kreiptis į šalies vadovę, kad ji pateiktų faktus, kuriais grindžia savo pasisakymą.

Dėl sukčiavimo ir „juodosios buhalterijos“ nuteistas V.Uspaskichas pastaruoju metu dažnai lankosi Rusijoje, kur gyvena dalis jo giminaičių ir kur jis stato didžiulį prekybos centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius