Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 30 /12:56

Vytautas Gapšys: „STT domėjosi knygomis“

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų krėstas Darbo partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys sako, kad pareigūnai domėjosi Darbo partijos žiniasklaidos planais, vienu seniai priimtu įstatymu ir jo turimomis knygomis. V.Gapšys tikino, kad pinigų STT pareigūnai iš jo namų nepaėmė.

„Peržiūrėjo visas knygas, viena iš knygų, ties kuria ilgiausiai stabtelėjo, buvo šita „Žmogus, įveikęs Staliną“. Turbūt dėl to, kad įrašyti linkėjimai nuo Liberalų sąjūdžio tada dar pirmininko Eligijaus Masiulio, kad jis rekomenduoja. Gal tai jiems užkliuvo labiausiai“, – šaipėsi V.Gapšys.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vytautas Gapšys ir Eligijus Masiulis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vytautas Gapšys ir Eligijus Masiulis

Pasiėmė vieno projekto medžiagą, susijusią su įstatymu, kuris, beje, jau priimtas senokai.

Jis tikino, kad keturi pareigūnai pirmadienį ryte pirmiausia pasibeldė į jo namus, paskui atėjo į Seimą, kur pats V.Gapšys jiems išrašė leidimus ir atsivedė į savo kabinetą.

Čia, pasak V.Gapšio, pareigūnai susidomėjo vienu priimtu įstatymu, kurio projektą išsinešė. Taip pat pareigūnai paėmė Seimo nario telefoną, kompiuterį ir Darbo partijos reklamos pirkimo planus, vieną USB raktą.

„Pas mane kabinete pakankamai daug knygų, dokumentų, tai peržiūrėjo tuos dokumentus, pasiėmė vieno projekto medžiagą, susijusią su įstatymu, kuris, beje, jau priimtas senokai“, – tikino V.Gapšys, tačiau atskleisti, koks tai įstatymas, nesutiko.

Pasak jo, tai „ne tas projektas, kuris buvo iki šiol minimas žiniasklaidoje“.

Pinigų nepaėmė

V.Gapšys tikino, kad jo namuose STT didelių sumų nerado.

„Iš namų pasiėmė keletą dokumentų, susijusių su Darbo partijos medijų planais. Keturi puslapiai yra išsinešti iš namų. Pinigų jokių neėmė. Tiesa, suskaičiavome – gal 120 eurų grynaisiais ir kelis šimtus dolerių turėjau po kažkurios komandiruotės į Ameriką. Visus tuos pinigus jie ir paliko“, – sakė jis.

Pinigų jokių neėmė. Tiesa, suskaičiavome – gal 120 eurų grynaisiais ir kelis šimtus dolerių turėjau po kažkurios komandiruotės į Ameriką. Visus tuos pinigus jie ir paliko.

Pasak V.Gapšio, pareigūnai elgėsi mandagiai, leido jam pamaitinti dukrą, kai kitą tuo metu jo žmona vežė į darželį.

„Namie užtruko pakankamai greitai. Vienintelis trukdis jiems buvo, kadangi aš turėjau pamaitinti savo mažąją dukrelę.

Tai turbūt buvo ilgiausiai užtrukęs dalykas. Seimo kabinete užtruko ilgiau, nes čia dokumentų daugiau“, – pasakojo V.Gapšys.

Seimo narys tikina, kad kol kas jam visa situacija keista. Jis tikina nematantis, kuo gali būti apkaltintas.

„Aš manau, kad aš tapsiu tuo specialiuoju liudytoju, tai normalus procesas. Kai aš juo tapsiu, kai jie pateiks informacijos, tada bus galima pakomentuoti daugiau“, – sakė jis.

V.Gapšys STT apklausiamas nuo 13 val. Ten jis nuvyko pėsčiomis.

VIDEO: Vytautas Gapšys atvyko į STT

Narystės partijoje nestabdo, mandato nemeta

Seimo nario mandato V.Gapšys, kaip toje pačioje byloje įtariamuoju tapęs Liberalų sąjūdžio buvęs pirmininkas Eligijus Masiulis, atsisakyti kol kas nemato reikalo.

Jis pats kol kas nekalba ir apie narystės Darbo partijoje sustabdymą.

„Man nėra problemų vienokį ar kitokį sprendimą priimti. Tačiau kol kas neturiu nuo ko bėgti ir, kaip kai kurie negalėjo paaiškinti ar kažką, tai aš viską galiu paaiškinti. Nematau jokių didelių problemų“, – sakė V.Gapšys.

R.Kurlianskiui skundėsi jo valdomais žurnalistais

Jis tikino, kad su „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu pastarąjį kartą buvo susitikęs šiemet kovą ir kalbėjosi apie koncerno valdomos žiniasklaidos darbą.

„Ten vienas buvo toks žiniasklaidos klausimas, kai žiniasklaida mus terorizavo visiškai netinkamoje vietoje ir netinkamu laiku. Tai buvo keliami klausimai, visiškai nesusiję su mumis, o mes būdavome minimi kaip susiję. Nenoriu čia komentuoti. Ta istorija čia niekuo dėta. Buvau tada trumpai susitikęs, paklausiau, iš kur tai yra. Manau, kad trumpai nupasakojau, kas tai yra daroma ir kodėl. Tiek ir pasikalbėjome. Jis sakė, kad turėsime omenyje, bet mes į žiniasklaidos darbą nesikišame. Įprastai jis taip labai kukliai, bet aš tuo metu buvau pyktelėjęs ir gerokai pyktelėjęs ant tų žurnalistų, kurie manipuliavo informacija“, – aiškino V.Gapšys.

Jis tikino, kad didelės vertės dovanų iš „MG Baltic“ niekada nebuvo gavęs.

Kyšis gali būti didesnis nei 9000 eurų

Generalinė prokuratūra praneša tirianti įtariamus, kad dėl buvusio liberalų lyderio Eligijaus Masiulio papirkimo suimtas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis įtariamas papirkęs ir vieną Darbo partijos lyderių Seimo narį Vytautą Gapšį. Kratos atliktos politiko darbo vietoje Seime ir namuose, koncerno vadovų namuose bei keliose įmonėse.

Turima duomenų, kad šiuo metu suimtas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas R.Kurlianskis galimai per Seimo narį Vytautą Gapšį už itin didelės vertės kyšius (daugiau negu 250 MGL – 9415 eurų), siekė paveikti šio Seimo nario parlamente atstovaujamos politinės partijos narius, kad jie veiktų koncerno interesais.

Tai ne pirmi įtarimai V.Gapšiui. Jis jau yra pripažintas kaltu vadinamojoje Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje, kurioje jam skirta 3,6 tūkst. eurų bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius