Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 02 /16:32

Vytautas Gapšys žada atsisakyti ir kandidato į Seimo narius imuniteto

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį nusprendė patenkinti „darbiečio“ Vytauto Gapšio prašymą nelaikyti jo Seimo nariu nuo rugpjūčio 8 dienos. Tačiau po kurio laiko V.Gapšys įgis kandidato į Seimą imunitetą. Jis tikina, kad atsisakys ir jo.
Vytautas Gapšys
Vytautas Gapšys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anksčiau V.Gapšys prašė jo Seimo nariu nelaikyti nuo trečiadienio, tačiau atvykęs į VRK posėdį paskelbė, kad nuo trečiadienio to padaryti nepavyks, nes sprendimai dar turi įsigalioti.

„Ką gi, sveikiname jus atsisakius Seimo nario mandato“, – po balsavimo teigė VRK pirmininkas Z.Vaigauskas.

Generalinė prokuratūra yra kreipusis į VRK prašydama nurodyti, nuo kurios dienos V.Gapšys nebebus Seimo narys ir šio jo sprendimo motyvus.

Apie juos paklaustas VRK posėdyje V.Gapšys teigė nebenorintis apie tai kalbėti, nes motyvus yra viešai išdėstęs ne vieną kartą.

„Kad kitos partijos negalėtų prisidenginėti, negalėtų spekuliuoti, manipuliuoti ir kad rinkimuose užsiimtų tuo, kas ir pridera: agituotų, sakytų idėjas, o ne visokiais purvais mėtytųsi, kurių ir patys pagrįsti negali“, – po VRK posėdžio apie Seimo nario mandato atsisakymą kalbėjo jis.

Žada atsisakyti ir kandidato imuniteto

Kadangi V.Gapšys ir vėl kandidatuoja į Seimą, po kurio laiko jis įgis kandidato imunitetą. VRK paskelbus kandidatų į Seimą sąrašus, kandidatas į Seimo narius be VRK sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip varžoma jo laisvė.

V.Gapšys žurnalistus patikino, kad ir šio imuniteto žada atsisakyti.

„O kai išrinks, tada ir žiūrėsiu“, – sakė jis paklaustas, ką darys, jeigu Seimo rinkimuose ir vėl taps parlamentaru.

VIDEO: V.Gapšys VRK atsisakė Seimo nario mandato

Ką gi, sveikiname jus atsisakius Seimo nario mandato.

V.Gapšys kurį laiką nesvarstė apie Seimo nario mandato atsisakymą.

Tačiau dėl jo mandato panaikinimo sprendusiai Seimo laikinajai komisijai nusprendus, kad reikia išgirsti slapčia įrašytus V.Gapšio ir „MG Baltic“ atstovų pokalbius, „darbietis“ greitai apsigalvojo.

Tačiau antradienį jis kategoriškai neigė, kad atsisako Seimo mandato, nes bijo, jog antraip prokurorai būtų Seimui pateikę pokalbių išklotines, o netrukus jas būtų gavusi ir žiniasklaida.

„Ne. Aš jau sakiau: galite viešinti, galite kalbėti, net pasiūliau nuo kurio įrašo pradėti, jeigu yra noras“, – aiškino V.Gapšys.

V.Gapšys yra įtariamas per politinės reklamos nuolaidas iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio gavęs 25 tūkst. eurų kyšį.

Tame pačiame ikiteisminiame tyrimai įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui ir eksparlamentarui Eligijui Masiuliui, taip pat – „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius