Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 18

Vytautas Grigaravičius: „Savivaldybės projektai turi būti kontroliuojami giežčiau“

Prasidėjus naujiems metams, Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius prabilo apie griežtesnę savivaldybės projektų kontrolę, japonišką arbatos namelį Alytuje ir emigraciją.
Vytautas Grigaravičius
Vytautas Grigaravičius / Valdo Kopūsto nuotr.

Sakurų parkas Alytuje

Kalbėdamas apie praėjusių metų projektus V.Grigaravičius pabrėžia, jog būsimi projektai bus vykdomi su griežtesne, nuolatine kontrole. „Yra projektų, kurie buvo perleisti mums dar buvusios valdžios. Nemažai jų šiuo metu baigiame. 

Išanalizavome klaidas, ko ir kaip negalima daryti ir, manau, kad šių metų projektai, jei tokių turėsime, bus vykdomi visiškai kitaip – su griežta, pastovia, nuolatine kontrole. Tokiu būdu su projektais susijusių problemų bus mažiau“, – teigė meras.

Pasak mero V. Grigaravičiaus, jau užbaigtas Didžiosios Dailidės ežerėlio projektas, priduotas Pėsčiųjų ir dviračių tilto projektas, šiuo metu taip pat baigiamas Žaliosios gatvės projektas. „Rangovas privalo garantuoti broko Žaliojoje gatvėje šalinimą, tad priėmėme projektą, fiksavome trūkumus ir jie bus pašalinti. 

Situacija nėra tokia grėsminga, kaip kartais norima parodyti – jokio pavojaus žmonėms nėra, tačiau šlaitai turės būti sutvirtinti ir perdaryti. Pavasarį Žaliojoje gatvėje miesto įmonių dėka turi atsirasti dar 50 sakurų, tai būtų labai gražus parkas.

Viganto Ovadnevo nuotr./Vilniuje pražydo sakuros
Viganto Ovadnevo nuotr./Vilniuje pražydo sakuros

Taip pat galvojame, kad jame galėtų atsirasti japoniškas arbatos gėrimo namelis. Planuojama, kad gegužės mėnesį atvyks Japonijos ambasadorius su žmona, kuri yra arbatos gėrimo ceremonijos specialistė ir tikimės, kad čia ji surengs arbatos gėrimo ceremoniją“, – kalbėjo miesto vadovas.

Pinigingi metai

Gruodžio viduryje atidaryta universali sporto salė – objektas, įtvirtinantis Alytaus, kaip sportiško miesto, įvaizdį. Dar vienas svarbus projektas Alytaus miestui – kelio į Kauną rekonstrukcija – dėl kurio merai praėjusių metų gegužės mėnesį drauge kreipėsi į vyriausybę. 

Toliau tęsiama Naujosios gatvės rekonstrukcija iki išvažiavimo iš miesto. Anot V.Grigaravičiaus, apie šį projektą taip pat kalbėta su miesto verslininkais, kurie išsakė savo mintis kaip turėtų būti organizuotas eismas prie pramoninių teritorijų, kad būtų patogu, nebūtų spūsčių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Pinigai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Pinigai

Pasak Alytaus miesto savivaldybės mero, sėkmingai buvo renkamas ir 2015 m. Alytaus miesto savivaldybės biudžetas. Palyginus su 2014 metais, 2015-aisias į savivaldybės biudžetą surinkta 19,7 proc. daugiau lėšų (skaičiuojant mokesčius, pajamas, dotacijas).

„Vienas iš svarbiausių mūsų siekių – parodyti Lietuvai ir kitoms šalims, koks išties nuostabus miestas yra Alytus. Manau, kad tai sekasi įgyvendinti. Alytus atgauna savo vardą, atgauna solidaus miesto įvaizdį, su Alytumi nori bendrauti užsienio šalių ambasadoriai, miestų vadovai. Stengiamės megzti bendradarbiavimo ryšius, organizuoti susitikimus, kurie padėtų ieškoti konstruktyvių sprendimų, kaip į Alytaus miestą pritraukti verslą iš įvairių valstybių“, – sakė V.Grigaravičius. 

Skatins verslą

Kviečiame miesto verslininkus, kad bendri projektai kuo labiau gerintų miesto gyvenimą, – teigė V.Grigaravičius.

„Mūsų tikslas yra tiek pritraukti užsienio investicijas, tiek skatinti vietinį verslą“, – teigė Alytaus miesto meras. 

Siekiant, kad kuo daugiau alytiškių užsiimtų teisėta veikla, sumažintos verslo liudijimų kainos beveik visoms sritims. Vyksta reguliarūs susitikimai su miesto verslininkais, jie kviečiami diskutuoti įvairiomis temomis, sprendžiami verslininkams aktualūs klausimai ir bendrai planuojami infrastruktūriniai projektai. 

Pavyzdžiui, buvo sustabdytas Perspektyvinės gatvės projektas, kuris buvo parengtas netenkinant šalia esančių įmonių poreikių – dabar projektas taisomas pagal verslininkų pastabas. 

„Stipriname administracijos bendravimą su verslu bei investicijų paiešką, kviečiame miesto verslininkus, kad bendri projektai kuo labiau gerintų miesto gyvenimą. Štai ir praėjusių metų šventėms du fontanus papuošė miesto įmonės. Taip pat intensyviai dirbama siekiant pritraukti investicijas į Pramonės parką“, – kalbėjo V. Grigaravičius.

Anot miesto mero V. Grigaravičiaus, stengiamasi pagerinti grįžtamąjį ryšį tarp miesto valdžios ir gyventojų. „Vienas pagrindinių mūsų darbų, ką deklaravome ateidami, ko siekiame ir sieksime – į savivaldą ir sprendimų priėmimą įtraukti miesto gyventojus bei efektyvinti administracijos darbą.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Alytaus aikštė
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Alytaus aikštė

Aš ir mūsų komandos žmonės ieško būdų, kaip pagerinti komunikavimą, patobulinti abipusį ryšį. Stengiamės, kad tiek mes skleistume informaciją, tiek ją gautume iš miesto gyventojų, tokiu būdu nebūtų atotrūkio tarp miesto savivaldos valdžios ir miesto gyventojų. 

Visuomet skatinu iniciatyvą, kad sprendimų priėmimo procesas būtų kolektyvinis darbas, nes du ar trys visuomet padarys daugiau negu vienas. Galbūt ilgiau trunka įvairios diskusijos, aptarimas, įsigilinimas, bet didesnė tikimybė, kad bus priimtas teisingas spendimas. 

Įsteigtose visuomeninėse patariamosiose grupėse dirbama tikrai aktyviai, kuriamos įvairios studijos, numatomos įvairios darbų kryptys. Tai vienas iš būdų pritraukti miesto gyventojus prie savivaldos reikalų, sprendimų, nes savivalda ir yra, kai tą teritoriją, kurioje gyvename, valdome mes visi“, – sakė meras.

Siekis bendradarbiauti su emigravusiais alytiškiais 

Pasak V.Grigaravičiaus, ieškoma būdų sustiprinti bendradarbiavimą su alytiškiais, išvykusiais gyventi į kitus miestus ar šalis. „Matome bendradarbiavimo galimybes su alytiškiais, gyvenančiais tiek kituose Lietuvos miestuose, tiek ir kitose šalyse. Ieškome būdų, kaip sustiprinti pastovų bendradarbiavimą. 

Dabar kuriame komunikavimo sistemą, tikimės, kad turėsime savo ambasadorius alytiškius, kurie gyvena Anglijoje, Norvegijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, kitose valstybėse, ir per juos palaikysime kontaktus. 

Mėginsime jau ateinančiais metais įgyvendinti vieną svarbų siekį – pakviesti alytiškius atvykti per miesto dienas, pristatyti vietovę, kurioje jie gyvena, gal tai būtų glaudaus bendradarbiavimo pradžia. Tarkime, Olandijoje yra labai išvystyta dviračių ir pėsčiųjų infrastruktūra, Norvegijoje vėl kita patirtis. Galėtume šią patirtį pritaikyti mūsų mieste“, – teigė miesto vadovas.

Jis nurodė 2016 metų pagrindines Alytaus miesto savivaldybės mero veiklos kryptys: Alytaus miesto, kaip solidaus ir patikimo partnerio pozicionavimas Lietuvoje ir užsienyje, naujų ilgalaikių kontaktų paieška užsienyje, investicijų pritraukimas, sąlygų verslui gerinimas; nuolatinių (pastovių) kontaktų užmezgimas su alytiškiais, išvykusiais dirbti ir gyventi į įvairias pasaulio valstybes, jų įtraukimas į miesto gyvenimą bei jų įgytos patirties, kuri galėtų būti naudinga miestui, perėmimas ir panaudojimas, įsisenėjusių problemų, susijusių su mieste stovinčiais apleistais, nenaudojamais ir nebaigtais statyti statiniais, sprendimas; numatytų programos priemonių įgyvendinimas kartu su miesto savivaldybės tarybos daugumos partneriais.

„Darbų sąrašą būtų galima tęsti ir tęsti. Planų yra daug, tikiuosi, kad visi jie bus įgyvendinti. Stengsiuosi nenuvilti žmonių pasitikėjimo. Prasidėjo darbingi ir įdomūs metai“,– sakė V.Grigaravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius