-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 11

Vytautas Grubliauskas dar kartą bandys tapti Klaipėdos meru

Penktadienio vakarą vykusio Liberalų sąjūdžio (LS) Klaipėdos miesto skyriaus visuotinio susirinkimo metu nuspręsta, kad partijos uostamiesčio skyriaus kandidatu kitąmet vyksiančiuose tiesioginiuose mero rinkimuose Klaipėdoje bus dabartinis miesto vadovas Vytautas Grubliauskas, praneša portalas ve.lt. Tiesa, minėtas susirinkimas pažėrė ir intrigų.
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas su žmona Inga
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas su žmona Inga / Martyno Siruso/Žmonės.lt nuotr.

Dar susirinkimo pradžioje viešai paaiškėjo, kad skyriaus kandidatu mero rinkimuose uostamiestyje pretenduoja tapti ir parlamentaras bei buvęs Klaipėdos vadovas Eugenijus Gentvilas, nors dar anksčiau jis tikino savo kandidatūros kelti neketinantis bei prioritetu laikantis 2016-ųjų Seimo rinkimus.

Savo, kaip kandidato prisistatymo kalboje E.Gentvilas teigė persigalvojęs prieš keletą dienų. O pagrindinės to priežastys – skaidrumo mieste stoka bei dabartinės Klaipėdos politinės valdžios atstovų negebėjimas paveikti savivaldybės administracijos sprendimų, kad būtų užtikrintas tinkamas skyriaus programinių nuostatų įgyvendinimas.

Visgi jau baigdamas prisistatymo kalbą E.Gentvilas pareiškė atsiimantis savo kandidatūrą, rašo ve.lt.

„Ryte buvau susitikęs su meru Vytautu Grubliausku bei iš jo sulaukiau pažado, kad dar iki kovo mėnesį vyksiančių rinkimų Klaipėdoje bus pradėtos įgyvendinti sisteminės reformos. Dėl to ir nusprendžiau savo kandidatūrą atsiimti“, – sakė E.Gentvilas.

Buvau susitikęs su meru V.Grubliausku bei iš jo sulaukiau pažado, kad dar iki kovo mėnesį vyksiančių rinkimų Klaipėdoje bus pradėtos įgyvendinti sisteminės reformos. Dėl to ir nusprendžiau savo kandidatūrą atsiimti, – sakė E.Gentvilas.

Be V. Grubliausko ir savo kandidatūrą vėliau atsiėmusio E. Gentvilo, tapti LS kandidatu tiesioginiuose mero rinkimuose Klaipėdoje dar pretendavo Klaipėdos priklausomybės ligų centro direktorius Liudas Andrikis.

Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad daugumos sprendimu LS uostamiesčio skyriaus kandidatu į merus Klaipėdoje bus V.Grubliauskas.

Be dabartinio uostamiesčio vadovo, dėl Klaipėdos mero posto kitąmet vyksiančiuose rinkimuose kausis „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatas Artūras Razdbadauskas ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Agnė Bilotaitė. Apie savo norą kitąmet siekti Klaipėdos mero posto viešai yra pareiškusi ir Lietuvos socialdemokratų partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkė Lilija Petraitienė.

Meru bandys tapti ir Seimo narys Naglis Puteikis, tiesa, kol kas jis dar teigia nėra tiksliai apsisprendęs kur kandidatuoti – Klaipėdoje ar Vilniuje.

Nauji savivaldybių Tarybų ir pirmą kartą Lietuvoje rengiami tiesioginiai merų rinkimai vyks kitų metų kovo 1 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius