Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 21

Vytautas Landsbergis Europos Parlamente kelia Ignalinos atominės uždarymo klausimą

Europarlamentaras Vytautas Landsbergis ES biudžeto ir finansinio programavimo komisarui Janusz Lewandowskiui priminė Europos Sąjungos įsipareigojimus, išdėstytus Lietuvos stojimo sutartyje, padengti Ignalinos atominės uždarymo išlaidas iš specialiai tam skirto ES fondo.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Tai dėllėšų, skirtų uždaryti sovietinio tipo atominę jėgainę be finansinės katastrofos mūsų šaliai, nes tuo metu ES sutartimi dėl Lietuvos stojimo į ES, įsipareigojo padengti uždarymo išlaidas iš specialiai tam skirto ES fondo.

Dabar mes girdime, jog pažadėta parama bus mažinama triskart lyginant su reikalinga suma. Be to, yra nustatoma improvizuota data tos paramos pabaigai. Toliau gyvenkite kaip jums išeina. Tai ne tik stiprus smūgis šaliai, atsigaunančiai po krizės, o ateinantis iš Europos Sąjungos, bet ir nereikalingas pagrindas anti-europietiškiems jausmams ir nusivylimui pačia Sąjunga.

Ar yra kokių nors galimybių išvengti šių neigiamų pasekmių dėl dabar Komisijos planuojamo sprendimo?“, – sakė parlamentaras.

Reaguodamas į V.Landsbergio išsakytas mintis Komisaras J.Lewandowski pažymėjo, kad Lietuvos jėgainė nėra vienintelė ES: „Turime dar ir kitas uždaromas jėgaines Slovakijoje ir Bulgarijoje“.

Jo teigimu, Herman Van Rompuy pateiktame biudžeto projekte skiria Lietuvai 210 milijonų finansavimą, kuris viršija kitų dviejų paminėtų jėgainių uždarymui numatytas lėšas.

„Lietuvos atvejis yra sąžiningai svarstomas, bet jūs turite pasirinkti vieną iš trijų prioritetų: tiesiogines išmokas, sanglaudos fondą arba Ignaliną. Negalime visko padaryti vienu ypu, nes yra taupoma visos ES mastu“, – akcentavo ES Komisaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius