Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 19

Vytautas Landsbergis: jei ES būtų pradėjusi veikti anksčiau, aukų Kijeve nebūtų

Kijeve per susirėmimus žuvus mažiausiai 26 žmonėms, ketvirtadienį susirinks Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai padėčiai Ukrainoje aptarti bei galbūt pritaikys šaliai sankcijas. Europarlamentaras Vytautas Landsbergis sako, kad šis ES atstovų susirinkimas pavėluotas.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kraujo praliejimas prasidėjo anksčiau. Tada jau reikėjo susirinkti ir bent sudaryti sankcionuojamų asmenų sąrašą. Tai būtų perspėjimas, kad kalbama ne tuščiai. Iki šiol buvo kalbama apie galimas sankcijas, apie pagąsdinimą sankcijomis. Tai visai ne ta publika, kuriai galima taip kalbėti. Jiems turbūt tai atrodo kaip silpnumo ženklas“, – „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ trečiadienį kalbėjo V. Landsbergis.

Iki šiol buvo kalbama apie galimas sankcijas, apie pagąsdinimą sankcijomis. Tai visai ne ta publika, kuriai galima taip kalbėti. Jiems turbūt tai atrodo kaip silpnumo ženklas, – sakė V.Landsbergis.

Pasak jo, jei Bendrija būtų pradėjusi veikti anksčiau, galbūt nebūtų ir žuvusiųjų Kijeve. 

„Informacija, kad sudarinėjamas atsakingų žmonių sąrašas ir kad tai gali būti kiekvieną dieną paskelbta, galbūt būtų neleidusi įvykti šitam kraujo praliejimui“, – kalbėjo europarlamentaras.

V. Landsbergio nuomone, Europos Sąjunga gali įvesti ekonomines sankcijas Ukrainos pareigūnams, prisidėjusiems prie šitų nelaimių ir žmonių mirčių:  „Tai labai realu. Tai gali būti daroma, Baltarusijos atžvilgiu tai buvo padaryta.“

Pasak V. Landsbergio, trečiadienį buvo platinamas Europos Parlamento prezidento laiškas su kai kuriais griežtais pasisakymais – esą kyla klausimas dėl Ukrainos prezidento legitimumo, ar jis gali būti laikomas teisėtu prezidentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius