Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 14

Vytautas Landsbergis: Lietuvos teisėtvarkoje teisingumas nėra svarbiausias tikslas, ir tam pasipriešinti turi patys teisininkai

Europarlamentaras Vytautas Landsbergis sako, kad Lietuvos teisėtvarka neieško teisingumo, ir teigia, kad ši sistema turi keistis iš vidaus.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Neieškoma teisingumo – štai čia ir yra skaudulys Lietuvos teisėtvarkos, kad teisingumas nėra svarbiausias tikslas“, – antradienį Lietuvos radijo laidoje „Ant svarstyklių“ sakė V.Landsbergis, klausiamas, kaip vertina situaciją, kad iki balandžio atidėta vadinamoji pedofilijos byla.

„Tikslas yra pasitvarkyti tariamo teisėtumo lygmenyje. Štai turime teisę nuspręsti ir tas sprendimas yra šventas. Ir nedrįsk suabejoti šventuoju teismu, nes eini prieš valstybės santvarką. Čia visai kaip sovietų laikais“, – kalbėjo buvęs valstybės vadovas V.Landsbergis.

Jis padėtį Lietuvos teisėtvarkoje apibūdino kaip „liūdnoką“. Savo poziciją jis grindė pavyzdžiais, kad „keletas teisėjų Kaune vis dėlto pasitraukė pagauti už rankos, o prokuroras, pagautas už rankos, išteisintas“.

V.Landsbergis išsakė viltį, kad ši sistema pasikeis iš vidaus.

„Padėtis liūdnoka, bet turi būti pasipriešinimas. Aš vis tikiuosi, neprarandu vilties, neseniai net parašiau tokį beveik atsišaukimą į Lietuvos teisininkus, kad jie pasipriešintų tam, kad jie patys iš vidaus tam pasipriešintų. Negali būti visi po tokiu ženklu. Įsigalėjo kaip kokia liga. Ir žmonės netenka vilties dėl to, kad teisingumas yra nelabai svarbus dalykas Lietuvoje. Už tai atsakingiausi ir yra tos sistemos pareigūnai“, – kalbėjo europarlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius