-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 26

Vytautas Landsbergis įvertino politinę situaciją: „Derybos dėl derybų su nežinomuoju“

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis negali pasyviai stebėti savo anūko rebuso eiti, ar neiti į koaliciją su valstiečiais. V.Landsbergis savo nuomonę išsakė socialiniame tinkle „Facebook“.
Vytautas Landsbergis ir Gabrielius Landsbergis
Vytautas Landsbergis ir Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pateikiame neredaguotą įrašą:

„DERYBOS DĖL DERYBŲ SU NEŽINOMUOJU

Ką parašiau kaip apibūdinimą, yra man pažįstama situacija, tik anais kritiškais laikais ir mano atveju kalbėdavausi akis į akį arba oficialiais pareiškimais su valstybiškai atsakingu bei vienareikšmiškai įgaliotu (M.Gorbačiovas – Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba).

Neįsivaizduoju savęs, aukščiausio Lietuvos pareigūno, iškviesto į Kremlių, kur sėdėčiau už durų, kol gausiu pasikalbėti su Gorbačiovo patarėjais.

Juolab, jeigu jie šnekėtų skirtingomis kalbomis, tad niekuo neįsipareigodami. Tokia būtų atsakomybė arba neatsakomybė už žodį. Kodėl ponas Karbauskis vengia apsispręsti ir kalbėtis tiesiai? Gal turi žemių daugiau už Gorbačiovą?

Be to, atviras klausimas, ar jis atstovauja Lietuvos partijai, ar šešiasdešimčiai pavaldinių? Jeigu partijai, tegu ji pasirodo su savo atsakinga pozicija. Antai kol kas konsultacijose kalba prisišliejęs nepartinis.

TS/LKD nėra nei miražas, nei nežinomasis“.

Taip V.Landsbergis reaguoja į situaciją, kai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga pareiškė, kad šią savaitę derybų dėl koalicijos dar nepradės, tačiau vykdys konsultacijas su konservatoriais ir su socialdemokratais bei pareikalaus iš jų iki penktadienio apsispręsti dėl tolimesnių derybų valdančiajai koalicijai sudaryti.

Tėvynės sąjungos pirmininkas G.Landsbergis šį reikalavimą vadina ultimatumu ir sako, kad, jei valstiečiai-žalieji nepradės kalbėti aiškiau, konservatoriai liks opozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius