Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 18

Vytautas Landsbergis: norėčiau tikėti, kad dugnas jau pasiektas

Profesorius Vytautas Landsbergis įsitikinęs, kad prezidentas Gitanas Nausėda mažokai dėmesio skyrė Astravo atominės elektrinės problemai. Anot jo, nuolat buvo manoma, kad politinės kultūros prasme blogiau būti nebegali, tačiau V.Landsbergis norėtų tikėti, kad šį kartą dugnas, kaip metiniame pranešime ir sakė prezidentas Gitanas Nausėda, jau pasiektas ir prasidės kilimas aukštyn.

Paklaustas, ar pritartų G.Nausėdai, sakančiam, jog politinė kultūra pasiekė dugną, profesorius pabrėžė, kad visada būdavo galvojama, jog blogiau būti negali.

„O paskui pasirodo, kad gali. Tai dėl to dugno, norėčiau tikėti, kad jau pasiektas dugnas ir prasidės kilimas aukštyn. Bet bus tikrai didelių pastangų, kad liktume dugne. Visų atsakomybė čia yra – žiniasklaidos taip pat“, – teigė jis.

Bus tikrai didelių pastangų, kad liktume dugne.

Pasigedo dėmesio Astravo klausimui

Anot V.Landsbergio, jis labiausiai laukė G.Nausėdos pasisakymo apie Astravo atominę elektrinę, nes tai gyvybinė Lietuvos problema.

„Mažoka buvo apie tai kalbama, – konstatavo jis. – Aš matau padėtį taip: Lietuvą, kaip gražią mergaitę, kuri stovi savo darželyje, o iš už tvoros yra užmesta kilpa ir ją smaugia, bet sako: mes iš savo suverenios teritorijos tą darome. Kitas virvės galas yra užsienyje, tai jūs nieko negalite padaryti. Aš manau, kad mes galime padaryti ir galime padaryti daugiau. Ir reikia daryti šiandien“.

Metiniame pranešime prezidentas ragino pripažinti, jog Astravo atominė elektrinė yra ir mūsų 12 metų trunkanti klaida. Anot jo, atsakomybės permetimas „finišuojantiems šios estafetės dalyviams nepadės komandai“.

VIDEO: V.Landsbergis iš G.Nausėdos tikėjosi daugiau išgirsti apie Astravą

„O mintys apie tai, kad klaidų buvo prieš 12 metų, tai jų visada buvo. Norėčiau matyti pasipriešinimo valią didesnę“, – kalbėjo V.Landsbergis bei pabrėžė, kad šiuo klausimu trūksta prezidento ir Seimo vienybės.

„Laiškai nėra blogiausias dalykas, tylėjimas yra blogiau“, – pridūrė jis.

Pasipriešinimo Astravui sąjūdis ir žinomi Lietuvoje žmonės prieš porą savaičių kreipėsi laišku į G.Nausėdą, ragindami klausimą dėl šios atominės jėgainės saugumo ir elektros pirkimo aktyviau kelti tarptautiniu mastu.

„Aš nežinau, ar prezidentas išstudijavo visa tai, kad siūlo Pasipriešinimo Astravui sąjūdis. Aš ten dalyvauju, prisidedu prie formulavimo teiginių, siūlymų, norėtųsi bendradarbiavimo, apie kurį kaip tik kalbėjo prezidentas, sakydamas, kad prezidentūra atvira pasiūlymams, idėjoms. Norėtųsi, kad taip ir būtų“, – tvirtino V.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius