-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 12

Vytautas Landsbergis: nusigyvenome iki to, kad niekinama pati mūsų brolių ir sesers gyvybės auka

Lietuvai prieš 20 metų apgynus nepriklausomybę, galėjo atrodyti, kad tai visiems laikams, tačiau šiandien taip nebeatrodo, sako Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas europarlamentaras Vytautas Landsbergis.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nusigyvenome iki to, kad niekinama pati mūsų brolių ir sesers gyvybės auka“, – Seime kalbėdamas laisvės gynėjų konferencijoje pastebėjo V.Landsbergis, retoriškai klausdamas, iš kur yra šitiek sovietinio laikotarpio garbintojų.

Nors su Rusija buvo sutarta dėl sovietinės armijos išvedimo, dalis jos liko ir veikia, toliau vykdydama destrukcinę veiklą, teigė pirmasis faktinis šalies vadovas po nepriklausomybės atkūrimo.

„Prieš 20 metų jūs apgynėt Lietuvą, jūs apgynėt viltį ir kitoms tautoms į rytus nuo Lietuvos. Kai jau subyrėjo bankrutavusi prievartinė Sovietų Sąjunga, pasirašėme su Rusijos prezidentu Borisu Jelcinu komunikatą apie užsilikusios nuo kadaise Raudonosios armijos iš Lietuvos išvedimą. Tuomet galėjo tikrai atrodyti, kad esate apgynę Lietuvą visiems laikams, šiandien taip neatrodo“, – kalbėjo V.Landsbergis.

Kreipdamasis į laisvės gynėjus jis tvirtino, kad prieš 20 metų jie apgynė šalį, bet Lietuva nebuvo apginta visiems laikams.

Jo žodžiais, Rusija po B.Jelcino valdymo ne tik neišvedė savo slaptosios paliktos kariuomenės, bet ją tik stiprino.

„Čia esantieji suvokia ir prisimena, kad sovietų slaptosios tarnybos turėjo kariuomenės dalinių statusą, tačiau armijos išvedimo grafike tie daliniai nefigūravo, kodėl – nes formaliai jie buvo panaikinti anksčiau. O koncepcija išeinant pasilikti daugelio priedangos ir veteraniškųjų struktūrų plotmėje, nekalbant jau apie neprisipažinusią agentūrą, pasirodė veiksminga be jokių sutarčių“, – kalbėjo AT-Atkuriamojo Seimo vadovas.

Kreipdamasis į laisvės gynėjus jis tvirtino, kad prieš 20 metų jie apgynė šalį, bet Lietuva nebuvo apginta visiems laikams.

„Jūs padarėte, ką galėjote, mirtino pavojaus, karinio užpuolimo valandą, bet prieš lėtinę infekciją nepakako nė Sausio 13-osios imuniteto. Nusigyvenome iki to, kad niekinama pati mūsų brolių ir sesers gyvybės auka, viešai sakoma, kad į juos šaudė savi – Lietuvos pasieniečiai iš Televizijos bokšto“, – sakė V.Landsbergis.

„Netylėkim kiekvieną kartą, kai silpnapročiai arba mokami ruporai virkauja, kokia gera buvo okupanto valstybė, – ragino V.Landsbergis. – Iš kur tebėra tos nelemtos sovietijos garbintojų? Dabar jau savo vaikaičius šeimose nuodijančių.“

„Bolševikėliai antai įsteigė kažkokį raudoną frontą, nors tikrasis Lietuvos frontas tebėra nubrėžtas krauju nuo pat Sausio 13-osios linijos, Sausio 13-osios linijos vienoje pusėje – tikri Lietuvos piliečiai, kitoje pusėje – velniai žino kas: nuo įsitikinusių priešų iki neteisybės užgautų, Lietuva suabejojusių ir lengvai suvedžiojamų varguolių“, – kalbėjo AT-Atkuriamojo Seimo vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius