Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 18

Vytautas Landsbergis pagyrimais saviškiams nesižarsto

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos suvažiavime Vytautas Landsbergis pareiškė kalbėsiąs ne apie krizės įveikimą ir ekonomiką, o apie moralinius dalykus. Todėl jis žadėjo mažiau optimistinių dalykų, negu jų buvo partijos vadovo Andriaus Kubiliaus kalboje.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / ikrauk.lt reporterės Anželikos Stackevič nuotr.

V.Landsbergis neskubėjo girtis nuveiktais savo darbais, nežarstė pagyrų ir savo partijos vadovaujamai Vyriausybei. Jis susitelkė į visuomenės problemas ir kėlė tai, kas jo manymu šiuo metu yra svarbiau, negu prasidedantis ekonomikos augimas.

Anot europarlamentaro, TS-LKD Politikos komiteto pirmininko V.Landsbergio, šiuo metu didysis Lietuvos uždavinys yra išlikti. „Neišliksime, jeigu nebus šeimų ir vaikų, o jų nebus, jeigu neturėsime tam tinkamos aplinkos. Ir nepadės čia naujųjų pranašų propaguojama meilė sau“, – kalbėjo V.Landsbergis.

Europarlamentaro teigimu, norint išlaikyti lietuviams brangią Lietuvą, būtina išlaikyti lietuvių kalbą, stabdyti kalbos eroziją. „Bendraukime šia kalba su vaikais, kuriems neužtenka vos keliolikos minučių pasikalbėjimo kasdien. Tegu mokyklos moko lietuvių kalbos grožio, o ne vien kaip prasimanyti pinigų. Kalbant vien burna, o ne širdimi ir protu, išeina tik burnojimas“, – sakė įtakingas konservatorius.

Anot V.Landsbergio, pagrindinis priešas, kuriam šiuo metu yra pralaimima, – girtuoklystė, nuo kurios išmiršta kaimas, ypač jauni vyrai, bet taip pat ir moterys. Negailėjo kirčių jis ir savižudžiams, vaikžudžiams, nes tie, kurie neleidžia gimti vaikams, dalyvauja Lietuvos žudyme. Prie to žudymo prisideda ir gailestingumo neturintys gydytojai, ir daugybė kitų žmonių. „Kiekvienas tegu pažvelgia į save, ar jis prideda gyvybės ir vilties Lietuvai, ar atima“, – retoriškai klausė V.Landsbergis.

Kritikos politikas nepagailėjo ir verslininkams. „Turėjo krizė nuosmukį, dabar situacija gerėja. Bet ar sėkmės džiaugsmas lieka tik vadovų kabinetuose, ar juo dalinamasi ir su paprastais darbininkais, ypač tais, kurie gyvena ant skurdo ribos. Nuo kiekvieno veiksmų priklauso, ar Lietuva gyvens ir kaip ji gyvens“, – sakė V.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius