Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2014 01 25

Vytautas Landsbergis pašiepė lietuvius: žodis „tauta“ rašomas iš didžiosios raidės, nors pusė lietuvių net neina į rinkimus

Konservatorius Vytautas Landsbergis šeštadienį sakė, kad yra patenkintas Konstitucinio Teismo sprendimu, kuriame numatyta, kad referendumas dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams būtų antikonstitucinis. Pasak jo, nauju altoriumi virsta tauta, nesuprantanti, kaip yra svarbu dalyvauti rinkimuose.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Galų gale Konstitucinis Teismas pasakė tai, ką mes bandėme sakyti ir anksčiau“, – šeštadienį vykusio TS-LKD partijos tarybos posėdžio metu sakė V.Lansbergis.

Penktadienį Konstitucinis Teismas paskelbė, kad Lietuvoje negali būti tokių Konstitucijos pataisų, kuriomis būtų paneigti Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES) įsipareigojimai. Tai reiškia, kad referendumas dėl draudimo žemę parduoti užsieniečiams būtų antikonstitucinis. 

„Aišku, kad tai palies Europos Sąjungą, tai palies mūsų sutartį. Mes pažeidžiam sutartį ir net tie propagandistai bandydavo sakyti, kad neaišku, ar mus išmes. Gal neišmes iš Europos Sąjungos, gal kaip nors kitaip būsim apsijuokę, būsim žeminami, neteksime tam tikrų Europos Sąjungos paramos būdų. Tai ne vien finansinė parama, bet ir politinė parama, politinė apsauga mūsų gana nestabilioje, trapioje geopolitinėje situacijoje, tai mums numoti ranka, ar mus remia, ar mus gerbia Europos Sąjunga, būtų savižudybė. Galų gale tai pasakė ir Konstitucinis Yeismas“, – kalbėjo V.Landsbergis.

Ko gero, draugas Vaigauskas bus prispaustas pripažinti tuos ten nevykusius parašus, kad jų kaip ir netrūktų, – sakė V.Landsbergis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas aiškino, kad įtarimų dėl referendumo antikonstitucingumo jam kilo dar vasarą. VRK suskaičiavo, kad iki 300 tūkst. parašų, reikalingų referendumui, trūksta maždaug 8 tūkst. parašų. Tačiau, ištaisius trūkumus, parašų būtų daugiau, nei reikia.

V.Landsbergis sakė beveik neabejojantis, kad trūkumai bus ištaisyti.

„Ko gero, draugas Vaigauskas bus prispaustas pripažinti tuos ten nevykusius parašus, kad jų kaip ir netrūktų. (…) Einame į riziką visuotinio populistinio referendumo, kuris atvertų duris neribotiems lengvai skelbiamiems referendumams. Kitos valdžios struktūros darytųsi net mažai reikalingos, jeigu galima surinkti parašų ir viską padaryti su klaustuku“, – kalbėjo V.Landsbergis.

Esą negalima visko palikti spręsti tautai, kuri yra viskuo nusivylusi ir net į rinkimus neina.

„O čia galbūt tauta pabalsuos. Tauta, žinoma, iš didžiosios raidės rašoma. Čia toks naujas altorius statomas, nors, kaip žinome, pusė Lietuvos gyventojų neina į rinkimus ir nebalsuoja. Čia yra brandos stoka, mes turėtume tuo rūpintis, kad žmonės nebūtų nusivylę politika apskritai. Mes turėtume būti tais, kuriais yra mažiau nusiviliama, kurie gali parodyti skirtumą“, – partiečiams šeštadienį sakė V.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius