Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 23

Vytautas Landsbergis: per popiežiaus vizitą Lietuva įgijo draugą

Lietuvai kol kas sunku suvokti, ką reiškia popiežiaus Pranciškaus vizitas, o pats Šventasis Tėvas iš Lietuvos turėtų išvykti tapęs jos draugu, teigia pirmasis Lietuvos vadovas atkūrus nepriklausomybę Vytautas Landsbergis.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Mes turėjome ir turime visuotinį ganytoją, bet aš tikiu, kad nuo dabar mes turime ir draugą, kuris susipažino su šitais žmonėmis, su šita šalimi ir paėmė į širdį“, – sekmadienį po susitikimo su popiežiumi prie Okupacijos ir laisvės kovų muziejaus Vilniuje žurnalistams sakė V.Landsbergis.

Anot jo, būtina įvertinti ir tai, ką popiežius pasakė būdamas Lietuvoje, ir kokias vietas jis aplankė.

„Pats įvykis susideda iš daugelio dalykų, jis visas yra kaip malda, visas yra pranešimas. Mes mėginame suprasti ir toli gražu nesuprantame, kas vyksta, kas įvyko“, – tvirtino V.Landsbergis.

„Pas mus atvyko paties Kristaus vietininkas, įgaliotas pabūti su mumis. Ir tai, ką jis apskritai sako, ką jis reiškia, ir tai kad jis atvyko į Lietuvą, ir ką Lietuvoje lanko, – lanko jis pačias jautriausias, pačias skaudžiausias mūsų tautos ir visuomenės išgyventas vietas, jis nori juose būti. Čia nėra protokolo dalykas, jis pasirinko, jis nori pažinti iš pirmo šaltinio pamatyti. Jis galėjo būti pasiskaitęs, jis yra pasiskaitęs, bet jis dabar pažino, ir aš manau, kad tai yra be galo gilus dalykas ir Lietuvai labai svarbus“, – sakė V.Landsbergis.

Popiežius Pranciškus kaip Katalikų bažnyčios ir Vatikano valstybės vadovas Vilniuje bei Kaune lankėsi šeštadienį ir sekmadienį. Jis Prezidentūroje susitiko su Dalia Grybauskaite, meldėsi Aušros Vartų koplyčioje, su jaunimu bendravo Katedros aikštėje Vilniuje, Kauno santakoje aukojo šv. Mišias, Kauno katedroje bendravo su Lietuvos dvasininkija, sostinėje pagerbė sovietų ir nacių aukas.

Sekmadienio pavakare formaliai popiežiaus vizitas Lietuvoje baigtas, bet Šventasis Tėvas čia liko tęsti savo kelionę po Baltijos šalis – į Latviją ir Estiją – pirmadienį bei antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius