-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 03

Vytautas Landsbergis sako, kad propaganda aktyviai įleido šaknis Lietuvoje

Kaip atskirti informacijos sraute propagandą ir gerą informaciją, kiek ta propaganda išvešėjusi Lietuvos žiniasklaidoje, netgi kur konkrečiai, „Žinių radijas“ kalbėjosi su profesoriumi Vytautu Landsbergiu laidoje „Ieškantys tikrumo“.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot laidos vedėjo Tado Grabio, profesorius V. Landsbergis „Žinių radijo“ eteryje, kalbėdamas apie propagandos sklaidą Lietuvoje, nevyniojo žodžių į vatą.

„Jis įvardijo, kad propaganda Lietuvoje yra, kad ji veikia, yra aktyvi ir jau aktyviai įleidusi šaknis“, – pasakojo T.Grabys. 

„Tu matai seną melagį, kuris jau 10 kartų melavo ir buvo demaskuotas ir žinomas. Jis vėl kažką varo, kodėl tu klausai? Tai yra mėšlas ir galima netgi žymėti raide „M“. Dezinformacijos tikslas yra pavergti tavo protą, paversti tave kvailiu, tikinčiu mėšlu“, – „Žinių radijo“ laidoje „Ieškantys tikrumo“ kalbėjo profesorius V. Landsbergis. 

Pasak T. Grabio, didėjantis visuomenės gyvenimo tempas, gausėjantys informacijos srautai, pilietinės žiniasklaidos formavimosi tendencijos diktuoja tai, kad vis dažniau žiniasklaidos produktai vartojami tik prabėgomis, skaitant antraštes, nesigilinant į turinį, vis mažiau analizuojant.

Šį šeštadienį po 10 valandos žinių „Žinių radijo“ eteryje startuosianti laida „Ieškantys tikrumo“ kvies įsiklausyti į svarbių asmenų nuomonę, kaip jie vertina šiuolaikinę žiniasklaidą, kaip vertina joje esančią propagandą, kaip jie ją atpažįsta. Jie dalinsis patarimais, kaip klausytojams atpažinti tą propagandą. Informacija bus pateikiama per žinomų žmonių portretus, per jų supratimą, išgyvenimus ir asmeninę patirtį, kaip jie pstebėjo tą propagandą arba nustatė, kad tai yra netinkamas rašinys ir pan. 

Be pirmojo laidos pašnekovo profesoriaus Vytauto Landsbergio, laidoje planuojama dalyvaus arkivyskupas Linas Grušas, prezidentas Valdas Adamkus, istorikas Alfredas Bumblauskas, choro ir orkestro dirigentas Modestas Pitrėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius