Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 06 30

Vytauto Didžiojo universitete – diskusijos apie policijos įvaizdį

Vytauto Didžiojo universitete vyko seminaras, kurio metu buvo kalbama apie įvaizdžio svarbą ir ypatumus teisėsaugos institucijų veikloje bei vidines ir išorines teisėsaugos institucijų komunikacijos priemones.
Kauno policininkai ant riedžių
Kauno policininkai ant riedžių / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Anot seminaro rengėjų, policijos vadovų susirūpinimas teisėsaugos institucijų įvaizdžiu juntamas jau ne pirmi metai, tačiau dar spartesnį žingsnį mokymosi linkme verčia žengti artėjantys didžiulės svarbos renginiai, kuriuose be tiesioginių dalyvių matysime ir teisėsaugos atstovus. Šiais metais rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais Lietuvai teks garbė organizuoti neeilinį įvykį – Europos krepšinio čempionatą, kuris pritrauks ne tik daugybės krepšinio gerbėjų, sirgalių ir fanatikų dėmesį, bet bus didžiulis traukos centras ne tik Europos, bet ir viso pasaulio atžvilgiu. Lietuvos policija šiam renginiui stipriai ruošiasi ir padarys viską, kad viešoji tvarka ir gera nuotaika būtų išlaikyta viso čempionato metu. Lietuvai – tai šansas sustiprinti šalies įvaizdį, ne tik Europos, bet viso pasaulio mastu.

Šiandien visose demokratinėse šalyse policija pristatoma kaip visuomenės dalis ar organizacija, užsiimanti ir atliekanti tam tikrą veiklą – saugumo užtikrinimą šalyje. Vertinant šalį, didžiausiais dėmesys yra skiriamas saugumui. Savisaugos instinktas visais laikais buvo, yra ir išliks svarbiausias žmogui instinktas. O kas parodo ir greičiausiai patraukia žmonių dėmesį vertinant saugumą? Tai nėra ekonominiai rodikliai ar kiti socialiniai veiksniai, o šalies teisėsaugos institucijų ir policijos pareigūnų darbas, viešosios tvarkos užtikrinimas ir palaikymas, reagavimas į įvykius, bendravimas su žmonėmis. Tai leidžia susiformuoti požiūrį apie šalies policijos pareigūnus, visą policijos ir teisėsaugos sistemą ir saugumą šalyje. Europinio masto renginys kelia aukštą kartelę jame dalyvausiantiems ir tokiu būdu šalį bei savo struktūrą reprezentuosiantiems policijos pareigūnams.

Seminaras vyko bendradarbiaujant Vytauto Didžiojo universiteto ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius