-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 25

Vytauto Šustausko ir Kristinos Brazauskienės partija Vilniuje patalpų negavo

Su Kristina Brazauskiene vieną partiją – Lietuvos prezidento sąjungą (LPS) – įkūręs Vytautas Šustauskas nori persikelti į Vilnių, tačiau sostinės valdžia nesutiko jam suteikti čia patalpų.
Vytautas Šustauskas
Vytautas Šustauskas / Evaldo Šemiotos nuotr.

Rugpjūčio pradžioje LLS su lyderiu V.Šustausku priešakyje ir socialdemokratams priklausiusi K.Brazauskienė susijungė į naują politinį darinį – LPS. Prieš tai V.Šustauskas paskelbė planus savo politinę veiklą perkelti į Vilnių, rašo „Kauno diena“.

Sostinės savivaldybės jis paprašė skirti savo ir K.Brazauskienės partijai administracines patalpas, tačiau Vilniaus valdžia nesutiko.

„Buvo gautas V.Šustausko prašymas, tačiau savivaldybė atsakė neigiamai. Vilniuje didelė problema dėl laisvų patalpų. Turime slėptuvių, griuvėsių, bet patalpų partijoms nėra“, – paaiškino Vilniaus savivaldybės Turto valdymo skyriaus Valdymo poskyrio vedėja Rima Kavaliauskienė.

Ji pridūrė, kad sostinėje politinės partijos, norinčios pagal panaudos sutartį gauti patalpų, turi atitikti kelis kriterijus.

„Partija turi veikti dvejus metus arba Seime, ar Vilniaus savivaldybėje turėti narių“, – teigė ji.

Nors Lietuvos prezidento sąjunga vilnietiškų kriterijų neatitinka, K.Brazauskienė sakė nenuleidžianti rankų.

Anot dienraščio, Kaune politinėms partijoms patalpos dalijamos dosniau.

„Šiuo metu Laisvės alėjoje išsinuomoti 1 kv. m komercinių patalpų kainuoja nuo 40 litų. Yra ir už 50, 60 litų. Savininkas gali prašyti ir 100 litų už kv. m.“, – sakė nekilnojamojo turto agentūros vadovas Vigintas Leonavičius.

V.Šustausko partijai 145 kv. m patalpos Laisvės alėjoje buvo suteiktos dar 2000-aisiais. Šiose patalpose V.Šustauskui suteikta galimybė šeimininkauti 20 metų – iki 2020-ųjų. Pagal galiojančią tvarką partijos, iš savivaldybės gavusios patalpas, privalo sumokėti tik mokesčius už ilgalaikio nekilnojamojo turto administravimą, komunalinius mokesčius, įmokas bei rinkliavas, susijusias su turtu, taip pat žemės nuomos mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius