Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 09

Vytenio Andriukaičio nuomonės socialdemokratų vadovybė neklausė – kandidatu į prezidentus bus Zigmantas Balčytis

Sveikatos apsaugos ministrui, socialdemokratui Vyteniui Andriukaičiui nepavyko pakeisti premjero Algirdo Butkevičiaus nuomonės dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose. Ketvirtadienio vakarą partijos prezidiumas sutarė, kad rinkimuose dalyvaus Zigmantas Balčytis.
Vytenis Povilas Andriukaitis
Vytenis Povilas Andriukaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį V.Andriukaitis pareiškė, kad Z.Balčytis turi nuspręsti, kuriuose rinkimuose – prezidento, ar Europos Parlamento (EP), jis dalyvaus.

Ketvirtadienį A.Butkevičius teigė, kad Z.Balčytis sutiko, jog jeigu bus priimtas sprendimas, kad jis negali kandidatuoti į EP, jis su tuo sprendimu sutiks.

V.Andriukaitis taip pat aiškino, kad partijoje galutinis sprendimas dėl Z.Balčyčio kandidatūros prezidento rinkimuose nėra priimtas, o Daliai Grybauskaitei tinkamiausia atsvara – didelį visuomenės pasitikėjimą turintis A.Butkevičius.

Premjeras dar kartą pakartojo, kad Vyriausybės vadovo darbas – labai sudėtingas, o dalyvaudamas rinkimuose jis tiesiog negalėtų tinkamai atlikti pareigų.

A.Butkevičius pabrėžė, kad pats V.Andriukaitis neprašė, kad prezidento rinkimuose būtų keliama jo kandidatūra, jis taip pat neketina dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose.

V.P.Andriukaitis anksčiau yra sakęs, kad sieks įtikinti premjerą dalyvauti prezidento rinkimuose, ir partijos vadovybei tuo klausimu buvo įteikęs raštą.

Z.Balčyčio kandidatūrą dar turi patvirtinti partijos taryba ir suvažiavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius