-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 06 18 /10:29

Vytenis Andriukaitis: Santariškių medikai nemokamų atostogų eina ketverius metus

Sveikatos apaugos ministras Vytenis Andriukaitis, kuriam Seime parengta interpeliacija, antradienį buvo pakviestas pasikalbėti su opozicine konservatorių frakcija. Po susitikimo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Andrius Kubilius pareiškė, kad ministras daug kalba ir nieko nepasako. Tokie sugebėjimai, anot opozicijos lyderio, tinkami Seimo nariui, bet ne ministrui.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mano bendras įspūdis toks, kad ministras pakankamai daug kalbėjo ir pakankamai eklektiškai, bet taip per visą valandą ir neįvardijo savo prioritetinių darbų, todėl aš tikrai manau, kad tokia situacija ilgai tęstis negali. Praėjo septyni mėnesiai, ministras savo revoliucinėmis marksistinėmis kalbomis sukėlė didžiulę sumaištį, bet kokių veiksmų bus imamasi mes taip ir neišgirdome“, – teigė A.Kubilius.

Tuo tarpu V.Andriukaitis reaguodamas į kritiką sakė, kad nuveikta labai daug. Paprašytas įvardinti tris-penkis svarbiausius atliktus darbus, V.Andriukaitis pareiškė, kad darbų yra šimtai ir visi jie – vienodai svarbūs.

Konservatoriai kol kas vieningai nesutaria, ar palaikyti interpeliaciją ministrui. Dėl to jie ketina apsispręsti išklausę ministro atsakymus.

Ministras savo atsakymus į interpeliacijos klausimus ketina pateikti ketvirtadienį.

Nemokamos atostogos – paveldėtos?

Ministras sustikime su konservatoriais dar kartą pristatė praėjusią savaitę baigto sveikatos sistemos audito rezultatus. Savo ruožtu opozicijos lyderis, konservatorių pirmininkas A.Kubilius ministrui teigė, kad puslapių skaičiumi ministras jau nieko nenustebins.

„Kur realūs darbai?“ – klausė A.Kubilius pridurdamas, kad jau seniai turėjo baigtis laikai, kai ligoninėse einama nemokamų atostogų, o sveikatos sistemos finansavimas sumažėja 11 proc.

Ministras V.Andriukaitis pripažino, kad finansiniai rodikliai sistemoje tikrai nėra puikūs, nes sektorius esą labiausiai paliestas krizės, tačiau didinti jį skubotai negalima, ne tai pažeistų fiskalinės drausmės įsipareigojimus.

Tuo tarpu nemokamos atostogos Santariškių klinikose, pasak ministro, yra įsisenėjusi problema.

„Nemokamų atostogų Santariškėse einama jau ketverius metus,. Mes tai pastebėjome, o jūs ne. Mes šią problemą sprendžiame“, – kalbėjo jis.

Savo ruožtu Santariškių klinikų gydytojų profesinės sąjungos vadovas Paulius Žeromskas anksčiau 15min.lt yra sakęs, kad nemokamų atostogų klinikose nebuvo nuo ekonominės krizės įkarščio – 2009 m.

Patarėjo atsisakytų tik bylai pasiekus teismą

Klausiamas apie savo patarėją Darių Prialgauską, kuriam pateikti įtarimai dėl sukčiavimo, įgyjant didelė vertės svetimą turtą, dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla ir dėl neteisėto kitos įmonės prekių ar paslaugų ženklo naudojimo, ministras pareiškė, kad įtarimai – dar ne kaltinimai.

„Jei pareikšti įtarimai, tai pirma jis turi bendrauti su prokuratūra. Antra, jei įrodymai pakankami, kad byla patektų į teismą, tą pačią minutę prašysiu jo sustabdyti savo įgaliojimus. Tačiau kol kas mes turime apie kiekvieną žmogų kalbėti iš nekaltumo prezumpcijos pozicijos“, – teigė V.Andriukaitis.

Jis priminė ir pats buvęs įtariamasis, tačiau galiausiai apsigynęs teisme, ir teigė, kad patarėjui užvestos bylos kol kas stringa, jis nė nekviečiamas apklausti.

Primename, kad Seime praėjusią savaitę Liberalų sąjūdžio iniciatyva buvo surinkti parašai ir įregistruota interpeliacija sveikatos apsaugos ministrui V.Andriukaičiui.

Ministras per dvi savaites turės parlamentui raštu pateikti atsakymus į klausimus, tuomet jie bus svarstomi Seime.

Jeigu Seimo nutarimo dėl interpeliacijos projekte ministro atsakymas pripažįstamas esąs nepatenkinamas ir pareikštas juo nepasitikėjimas, tai toks nutarimo projektas gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma. Tokį nutarimą priėmus, ministras turi atsistatydinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius