Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 29

Vytenis Andriukaitis Saulių Stomą ir Aleksandrą Sacharuką sieks patraukti baudžiamojon atsakomybėn

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys Vytenis Andriukaitis ketina kreiptis į teismą, siekdamas baudžiamojon atsakomybėn privataus kaltinimo tvarka patraukti parlamentarus Saulių Stomą ir Aleksandrą Sacharuką.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Kad galėtų tai padaryti, turi būti panaikintas S.Stomos ir A.Sacharuko teisinis imunitetas. Iniciatyvos kreiptis dėl leidimo patraukti Seimo narius baudžiamojon atsakomybėn V.Andriukaitis prašo imtis generalinio prokuroro Dariaus Valio.

Socialdemokratas antradienį pasibaigus Seimo plenariniam posėdžiui pranešė, kad jo kolegos parlamentarai pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintus padorumo ir pavyzdingumo principus. Tai konstatavo Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

„Seimo nariai S.Stoma ir A.Sacharukas po išvadų nesiėmė jokių žingsnių ir nepadarė jokių veiksmų, kad mėgintų ištaisyti savo klaidas, o laiko tam tikrai užteko. Todėl gindamas viešąjį interesą imuosi tolesnių teisinių žingsnių privataus kaltinimo tvarka siekti, kad būtų ginamas žmogaus orumas. Tuo tikslu numatau kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ši padėtų realizuoti mano teisę inicijuoti privataus kaltinimo procesą prieš šiuos Seimo narius“, – pranešė socialdemokratas.

V.Andriukaitis S.Stomą apskundė po pernai rugsėjį TV3 vykusios pokalbių laidos „Kodėl?“ Per Kauno pedofilijos temai skirtą laidą S.Stoma pareiškė, kad jam gėda už keturis prieš jį sėdinčius žmones: V.Andriukaitį, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką Arminą Lydeką, tuometinę Teisėjų tarybos pirmininkę Laimą Garnelienę ir buvusią vaiko teisių apsaugos kontrolierę Rimantę Šalaševičiūtę. Juos S.Stoma pavadino nusikaltėliais.

A.Sacharukas praėjusių metų lapkričio 8 dieną TV3 televizijos laidoje „Kodėl?“ pareiškė, kad V.Andriukaitis jam apkaltos procesą inicijavo kerštaudamas, nes būdamas policijos pareigūnu A.Sacharukas esą tyrė korupcijos bylą, kurioje socialdemokratas buvo vienas iš įtariamųjų.

„Aš galiu pasakyt tik viena, kad jeigu toj byloj tyrėjai būtų Andriukaitis ir Masiulis, tai jisai iki dabar sėdėtų kalėjime. Ir ilgai ilgai sėdėtų, jeigu būtų tokie tyrėjai, kaip mano jie tyrė epizodus“, – tvirtino A.Sacharukas.

Pagal įstatymus, norint patraukti Seimo narius baudžiamojon atsakomybėn, tam leidimą turi duoti visas parlamentas. Su tokiu prašymu į jį gali kreiptis tik generalinis prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius