Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 08

Vytenis Andriukaitis vėl siūlo neprekiauti alkoholiu ministerijose

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis vėl siūlo sugriežtinti prekybą alkoholiu valstybiniuose pastatuose. Tai ministras pasiūlė trečiadienį, Vyriausybei svarstant prekybos alkoholiu sušvelninimą užsienio įmonėms, pranešė premjeras Algirdas Butkevičius.
Vytenis Povilas Andriukaitis
Vytenis Povilas Andriukaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Buvo išsakyta nuomonė, kad alkoholio suvartojama daug, skaičiuojant vienam gyventojui. Ir tikimasi, kad vertėtų, pirmiausia patalpose, kurios priklauso valstybei, pardavinėjamas alkoholis, pritaikyti apribojimus, arba alkoholis išvis turėtų būti nepardavinėjamas. Tačiau kai kurios valstybinės institucijos yra įsikūrusios pastatuose, kuriuose yra įrengtos kavinės, bet jos priklauso ne ministerijoms“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio aiškino A.Butkevičius.

Premjeras sakė, kad parduodant arba nuomojant tokias patalpas, būtų galima iš anksto nustatyti sąlygas, pagal kurias nebūtų leidžiama prekiauti alkoholiu: „Gal reikėtų numatyti konkursų sąlygose, jei patalpos nuomojamos arba parduodamos, kad iš anksto būtų aprašyta, kas bus neleidžiama pardavinėti.“

V.P.Andriukaitis seniau yra išreiškęs norą, kad aplink ministerijas tam tikrų atstumu nebūtų galima prekiauti alkoholiu.

Premjeras sakė tikįs, jog europinė Paslaugų direktyva kartu su V.P.Andriukaičio pasiūlymais Vyriausybėje bus patvirtinta kitą savaitę.

Vyriausybė ne pirmą svarsto europinę direktyvą dėl prekybos alkoholiu sušvelninimo.

Ministrų kabinetas dar praėjusį lapkritį projektui nepritarė. Šįkart Ūkio ministerija teigia atsižvelgusi į Vyriausybės kanceliarijos ir Europos teisės departamento pateiktas pastabas

Esminės įstatymo pataisos nesikeičia – numatoma, kad šalyje leidimus prekybai alkoholiu galėtų gauti Europos įmonės ir jų filialai, neįsisteigę Lietuvoje. Dabar Lietuvoje tokios įmonės licencijos gauti negali.

Jei Ūkio ministerijos siūlomi pakeitimai bus priimti, savivaldybėms būtų suteikta ne prievolė, o tik galimybė nustatyti atstumą, per kurį prie statutinių, sveikatos priežiūros, ugdymo įstaigų, religinių bendruomenių nebūtų galima prekiauti alkoholiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius