-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ž.Pavilionis apie L.Volkovo užpuolimą: su grėsmėmis reikia kovoti, ne tik kalbėti

Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Žygimantas Pavilionis teigia, kad rusų disidento Leonido Volkovo užpuolimas Vilniuje rodo, jog apie grėsmes reikia ne tik kalbėti, bet ir su jomis kovoti.
Žygimantas Pavilionis
Žygimantas Pavilionis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Manau, tokie atvejai primena, kad apie grėsmes reikia ne tik kalbėti, bet ir su jomis labai sėkmingai stengtis kovoti“, – trečiadienį BNS sakė jis, referuodamas į praėjusią savaitę Lietuvos žvalgybų pristatytą grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimą.

Jame Valstybės saugumo ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamentai pabrėžė Rusijos ir Baltarusijos režimų keliamas grėsmes, tarp jų – ir Lietuvoje gyvenantiems šių šalių piliečiams, pabėgusiems nuo režimų.

Kita vertus, Ž.Pavilionio teigimu, antradienio vakarą įvykęs užpuolimas rodo, kad negalima užsidaryti nuo Rytų kaimynų.

„Neturime (režimams – BNS) padėti užsidarydami nuo tos grėsmės. Niekur nepabėgs ta Kremliaus grėsmė, ji yra už sienos, ji jau yra mūsų viduje. Tiesiog dirbkime toliau nuosekliai iki to režimo žlugimo“, – sakė URK vadovas.

„Kartais atrodo, kad šūkis „Lietuva – lietuviams“ yra giliai įsirėžęs smegenyse. Tokiu atveju visus, kitaip nei lietuviškai kalbančius, nurašome, o vis dėlto turime matyti tam tikrus skirtumus, turime įžvelgti tokius žmones kaip L.Volkovas“, – teigė jis.

Anot URK pirmininko, nesutapimas, kad kalėjime mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno vienas artimiausių bendražygių L.Volkovas užpultas netrukus po šio laidotuvių.

„Manau, kad nesutapimas. Tą patį rusų disidentai sako ir L.Volkovas šįryt pasakė, kad tikslas yra parodyti, jog pasipriešinimas Kremliui yra beviltiškas“, – teigė Ž.Pavilionis.

„Tą patį jie juk bando sakyti ir Ukrainos fronte: nesipriešinkite, mes jus visus nužudysime, nunuodysime, sunaikinsime. Bet prisiminkime ir popiežiaus Jono Pauliaus II žodžius: nebijokime ir kovokime. Ir, tiesą pasakius, tikrai laimėsime“, – kalbėjo Seimo narys.

L.Volkovas užpultas antradienį apie 22 val. netoli savo namų Vilniuje, Žuvėdrų gatvėje. Kaip pranešė policija, nenustatyti asmenys 43-erių vyrą sumušė, kai šis atvyko į namo kiemą.

Pasak L.Volkovo, užpuolikas jį daužė mėsos muštuku. Jam sulaužyta ranka, sumušta koja. Vyras buvo išvežtas į ligoninę. Suteikus medicinos pagalbą, jis gydomas ambulatoriškai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Prieš kelerius metus kilus arešto grėsmei L.Volkovas paliko Rusiją ir dabar gyvena Lietuvoje. Anksčiau jis vadovavo A.Navalno regioninių štabų tinklui.

Rusijos federalinė įkalinimo įstaigų tarnyba vasario 16 dieną pranešė, kad 47 metų A.Navalnas mirė pataisos kolonijoje Arktyje, kur atlikinėjo 19 metų laisvės atėmimo bausmę. Vakarų valstybių lyderiai teigė, kad už šią mirtį atsakingas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

A.Navalnas, žymiausias Rusijos opozicijos lyderis, didžiulio populiarumo jis susilaukė kritikuodamas korupciją Rusijoje, opozicionierius taip pat organizavo demonstracijos prieš nesąžiningus rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius