Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 30

Žada atgaivinti Vilniaus oro uostą

Po pirmadienio rytą vykusio susitikimo su Vilniaus oro uosto generaliniu direktoriumi miesto meras pažadėjo padėti atgaivinti ir praplėsti Tarptautinį Vilniaus oro uostą. Meras žadėjo, kad detalieji planai dėl oro uosto plėtros gali pajudėti jau po 3 mėnesių.
Tomas Vaišvila ir Vilius Navickas
Tomas Vaišvila ir Vilius Navickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Oro uostas

Pirmadienio rytą Vilniaus miesto savivaldybės meras Vilius Navickas savo kabinete susitiko su Vilniaus oro uosto generaliniu  direktoriumi Tomu Vaišvila.

Po susitikimo T.Vaišvila sakė prašęs mero keleto dalykų. „Visų pirma išdėstėme reikalavimus kuo greičiau atgaivinti reikalingus skrydžius. Parodėme, kokios stadijos yra derybos su oro linijų kompanijomis“, – sakė jis. Aptarti ir  techniniai klausimai. „Naujoms oro uosto kompanijoms labai svarbi oro uosto techninė bazė – ją reikia plėsti. Norėtume pastatyti naujų techninių bazių, angarų, biurų, nakvynės vietų“, – sakė T.Vaišvila. Tačiau jis įvardijo esminę problemą: nepatvirtinti detalieji planai.

„Kol kas nėra patvirtinto detaliojo plano, todėl labai sunku tartis su naujomis kompanijomis dėl skrydžių. Jos nori statyti savo bazes bei kitaip investuoti į Vilniaus oro uostą, tačiau mes kol kas apie tai su bendrovėmis net negalime kalbėti, nes nėra patvirtintas planas“, – sakė T.Vaišvila. Meras žadėjo jau per keletą mėnesių šią beveik 3 metus besitęsiančią problemą išspręsti.

V.Navickas paneigė kurį laiką svarstytą galimybę iškelti oro uostą į kitą vietą. „Mes svarstome, kaip pritraukti žmonių, o ne kaip iškelti oro uostą kitur. Vietos plėstis yra ir galima rasti būdų, kaip tai padaryti“, – tvirtino jis.

Vilniaus oro uosto vadovas T.Vaišvila žadėjo, kad nuo gegužės mėnesio lėktuvai iš Vilniaus turėtų kilti į Amsterdamą, Berlyną ir galbūt Londoną.

Šiandien po pietų į Vilniaus oro uostą po pertraukos atnaujinamas skrydis į ir iš Briuselio. Žmonės, nuolat skraidantys į Belgijos sostinę, skundžiasi, kad skrydžių laikas labai nepatogus. T.Vaišvila pripažino, kad skundai pagrįsti. „Su Briuselio oro linijomis per pirminį etapą buvo sutarti 4 skrydžiai per savaitę, pietų metu“, – sakė T.Vaišvila. Anot jo, Briuselis iš pradžių nori įsitikinti, kad Vilniaus oro uostas yra pasiruošęs dirbti su naujomis oro kompanijomis ir naujais skrydžiais.

T.Vaišvila tikino, kad kai tik naujųjų oro linijų atstovai per pirmas porą savaičių pamatys oro uosto lankstumą, sutiks skrydžius padaryti kasdien ir pakeisti jų dabartinį laiką. „Jau kalbėjome su Briuseliu dėl kasdieninio skrydžio ir laiko keitimo. Taip pat Briuselis nori pasiūlyti kitų skrydžių, bet tik į šį miestą“, – sakė T.Vaišvila.

„Viskas priklausys nuo to, kaip mes sugebėsime užtikrinti, kad šis skrydis nėra nuostolingas ir kad oro kompanijoms yra naudos skraidyti iš Vilniaus“, – sakė T.Vaišvila. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius