-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 20

Žada kurti naujus prekių kelius iš Azijos į Europos Sąjungą

Antradienį Azijos ir Europos transporto ministrai pasirašė Vilniaus deklaraciją, kuria siekiama įtvirtinti Azijos ir Europos šalių bendradarbiavimą, užtikrinti ilgalaikę transporto plėtrą, naudingus tarpusavio ekonominius ryšius ir ieškoti ekonomikos augimo galimybių.
Ministrai Li Šenglin ir Eligijus Masiulis
Ministrai Li Šenglin ir Eligijus Masiulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Pirmasis Azijos ir Europos transporto ministrų susitikimas baigiamas Vilniaus deklaracija, kuria siekiama kroviniams atverti greitesnį, pigesnį ir saugesnį sausumos kelią į Europą“, – sakė Lietuvos susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Vilniaus deklaracijoje šalys sutarė gerinti sąlygas Azijos ir Europos prekybos ryšiams, formuojant ilgalaikę, efektyvią ir saugią transporto sistemą. „Transportas lieka svarbus ekonomikos variklis“, – tikino E.Masiulis. Transporto ministrai nutarė suburti ekspertų grupę, kuri iki kito ministrų susitikimo, vyksiančio 2011 metais, parengs konkrečių Vilniaus deklaracijos įgyvendinimo priemonių planą.

Kinijos transporto ministras Li Šenglin pažymėjo, kad Kinija yra pasiruošusi aktyviai spręsti kylančias transporto problemas – esą šalis suinteresuota kuo laisvesniu ir spartesniu krovinių judėjimu tarp Kinijos ir Europos Sąjungos, didžiausios prekybos partnerės.

Pirmojo ASEM transporto ministrų susitikimo dalyviai sutarė, kad nuo šiol tokie susitikimai taps nuolatiniai ir bus rengiami kas dvejus metus pakaitomis Europoje bei Azijoje. Kitas ministrų susitikimas 2011 metais vyks Azijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius