Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 30

Žaislų muziejus liko be patalpų

Žaislų muziejaus Vilniuje teks palaukti. Įrengti tokią ekspoziciją planavę entuziastai liko be vietos – Vilniaus savivaldybei priklausančios visuomeninės paskirties patalpos Rūdininkų gatvėje muziejui nebuvo skirtos.
P.Blaževičiaus teigimu, kol kas būsimojo muziejaus kolekcijoje dominuoja XX a. eksponatai, tačiau atsiras ir archeologinių radinių, susijusių su žaislais ir žaidimais, kopijų.
P.Blaževičius apgailestauja, kad kol kas žaislų muziejaus Vilniuje nebus, tačiau idėjos laidoti neketina. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Žaislų muziejaus direktorius Povilas Blaževičius neslėpė nusivylimo, kad muziejus negavo patalpų, tačiau minties jį įkurti vis vien neatsisako. „Idėjos nelaidojame, tik dabar viską blaiviai permąstėme ir orientuosimės daugiau į edukacinę veiklą, bendravome su Nacionaline dailės galerija, ten surengėme susitikimų su vaikais, planuojame vasarą padirbėti su skautais. Kaupiamės ateities darbams“, – sakė P.Blaževičius.

Muziejuje ketinta visuomenę supažindinti su žaislų istorija nuo seniausių laikų iki XX amžiaus. Jau yra sukaupta nemaža XX amžiaus žaislų kolekcija, senesnių žaislų kopijų, nuotraukų su žaidžiančiais vaikais. Tačiau išsinuomoti rinkos kaina patalpų žaislų muziejus kol kas negali.

„Antakalnyje privatūs žmonės siūlo šalia kavinės esančią nenaudojamą salę, kalbėsimės, gal tiks kassavaitiniams edukaciniams užsiėmimams. O ekspoziciją kaupsime, ji bus vėliau“, – planais dalijnosi P.Blaževičius.

Paskirtis nesikeis

Patalpose Rūdininkų gatvėje turės atsirasti vaikams skirta kavinė, teatras ar kitokio pobūdžio įstaiga. Anot Vilniaus savivaldybės Turto valdymo ir verslo paslaugų departamento direktoriaus Vytauto Griniaus, konkursą laimėjusi bendrovė „San Marco“ čia negalės vykdyti kitokios veiklos, nei yra numatyta konkurso sąlygose. „Laimėjo tie, kurie pasiūlė didžiausią kainą. Savivaldybės tikslas yra turėti ne komercinę, bet tikrai įdomią vietą vaikams. Todėl laimėtojai tikrai negalės čia siūlyti vykdyti kitokią veiklą, nei yra numatyta“, – aiškino V.Grinius.

Anot V.Griniaus, konkurso nelaimėjusiems visada atrodo, kad jų veikla šioms patalpoms labiau tinka, todėl konkurso dalyviams buvo siūloma susivienyti ir kartu sukurti miestui įdomų projektą.

P.Blaževičius teigė neatmetantis galimybės bendradarbiauti su Rūdininkų gatvėje įsikursiančia bendrove, tačiau kol kas tokių pasiūlymų nesulaukęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius