Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 27

„Žalgirio“ arenos statytojai neatmeta ir pačio blogiausio scenarijaus

Kaune pasikeitus valdžiai, į viešumą išlindo faktai apie realią situaciją, kurioje dabar yra Nemuno saloje vykstančios „Žalgirio“ arenos statybos. Į viešą žodžių karą su miesto vadovais įstoję arenos statytojai perspėja, jog trauktis nebėra kur. Priešingu atveju gali iškilti grėsmė nebaigti statybų iki Europos čempionato pradžios.
Žalgirio arena
Žalgirio arena / Dainiaus Kanapecko nuotr.

Areną jau 2,5 metų statančiai bendrovei „Vėtrūna“ pranešus, jog užbaigti arenos iki sutartyje numatytos gegužės 1 dienos tikrai nespės, miesto vadovai pradėjo viešai piktintis, jog statybininkai nedirba pilnu tempu. Savivaldybės atstovai taip pat viešai pagrasino, jog statybininkams nesukrutus, jie galės pamiršti apie 8,5 mln. Lt dydžio užstatą, kurį kaip garantą į specialią sąskaitą yra pervedusi bendrovė „Vėtrūna“.

Tačiau vėliau paaiškėjo, jog dėl tokio vėlavimo kaltės šešėlis turėtų kristi ne tik ant statybininkų, tačiau ir ant pačių savivaldybės klerkų. „Vėtrūnos“ atstovų teigimu, pastaruosius du mėnesius statybininkai saloje dirba tik 60 proc. pajėgumu tik dėl to, kad savivaldybė neva nesugeba laiku patvirtinti nuolat besikeičiantį projektą apibrėžiančių dokumentų.

Antradienį savivaldybę pasiekė bendrovės „Vėtrūna“ vadovų raštas, kuriame Kauno vadovai raginami visus ginčus spręsti jau po arenos pabaigtuvių. „Priešingu atveju mūsų nesutarimus prie nebaigtos arenos pamatys visas pasaulis“, – grėsmingu tonu užbaigiamas „Vėtrūnos“ raštas.

Šią savaitę Nemuno saloje turėtų apsilankyti savivaldybės interesams atstovaujantis antstolis, kuris įvertins ir užfiksuos, kiek bendrovė „Vėtrūna“ yra spėjusi padaryti darbų iki sutartyje numatyto galutinio termino. Antstolio pažyma savivaldybei pravers, jei ji nuspręs pasiimti bendrovės „Vėtrūna“ sumokėtą užstatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius