Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 16

Žalieji Lietuvoje kuria partiją

Lietuvos žaliųjų judėjimas kuria partiją – Vilniuje sekmadienį vyks steigiamasis politinės partijos „Lietuvos žaliųjų sąjūdis“ (LŽSP) suvažiavimas.
Juozas Dautartas
Juozas Dautartas / zaliasis-sajudis.lt nuotr.
Temos: 2 Partija Ekologija

„Tai partija, turinti stiprią ir aiškią ideologiją. „Žalioji“ politika turi būti klestinčios ir darnios ekonomikos širdis“, – išplatintame pranešime cituojamas steigiamos partijos iniciatyvinės grupės pirmininkas, aplinkosaugininkas Juozas Dautartas

Pranešime teigiama, kad steigiamąjį suvažiavimą organizuoja partijos „Lietuvos žaliųjų sąjūdis“ iniciatyvinė grupė ir žaliąsias idėjas remiantys Lietuvos piliečiai.

Iniciatoriai teigia, kad partijos steigimą paskatino šiandieninė Lietuvos socialinė, ekologinė, politinė situacija ir realios grėsmės, kurios esą kyla kraštui dėl ekologinės politikos ignoravimo.

Iniciatoriai pranešime teigia, kad jų tikslas – vykdyti žaliąją politiką, saugoti gamtinius išteklius ir aplinką.

„Dabarties politika neskatina taupyti ir racionaliai valdyti gamtiškųjų ir žmogiškųjų išteklių, o tai veda prie jų naikinimo ir galimų naujų ekonominių krizių bei skurdo didinimo“, – teigia iniciatorių pranešime.

Pranešama, kad steigiamajame suvažiavime žada dalyvauti Europos Žaliųjų partijos (EGP ) atstovas Aleksejus Kozlovas, mokslininkai, visuomenės veikėjai, aktyvus jaunimas, palaikantis žaliųjų idėjų sklaidą ir jų įtvirtinimą Lietuvoje.

Politinei partijai įsteigti būtina, kad ji turėtų ne mažiau kaip vieną tūkstantį steigėjų. Lietuvoje šiuo metu oficialiai įregistruota 40 partijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius