Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 03

„Žalieji“ teigia, esą ekologinė nelaimė Rokiškio rajone likviduojama netinkamai

Lietuvos žaliųjų judėjimas meta kaltinimus, esą Rokiškio savivaldybė ir Aplinkos ministerija vilkina ekologinės nelaimės Rokiškio rajone Juodupės seniūnijoje padarinių likvidavimą.

„Žaliųjų“ pranešime teigiama, kad katastrofą likviduojančios tarnybos vilkina laiką – neįjungia greitaeigių siurblių, kad būtų skubiai išpumpuotas užterštas vanduo.

Lietuvos žaliųjų judėjimas taip pat tvirtina, kad iš trūkusios žarnos, kuri neteisėtai buvo prijungta prie naftos produktų transportavimo vamzdyno, ištekėjęs dyzelinas užliejo apie 6 hektarus Vyžuonos upės pakrančių, o apylinkėse jau dabar masiškai žūsta bebrai ir kiti gyvūnai.

Ekologinė avarija Rokiškio rajone kilo dėl nelegalaus prisijungimo prie naftos produktų transportavimo vamzdyno Juodupės seniūnijoje. Į aplinką išsiliejo kol kas specialistų nenustatytas naftos produktų kiekis. Teršalai, trūkus prisijungimo žarnai, išsiliejo Šaltojos upelio užpelkėjusiame slėnyje.

Aplinkosaugininkams apie įvykį pranešta kovo 25 dieną, kai negyvenamoje sodyboje buvo rasta žarna, einanti link naftos produktų transportavimo vamzdyno per Šaltojos upelio užpelkėjusį slėnį.

Avarijos padarinius ėmėsi likviduoti bendrovės „Mažeikų nafta“ avarijų likvidavimo komanda, Rokiškio ugniagesiai, civilinės saugos specialistai, seniūnijos darbuotojai.

Kovo 30 dieną dėl staigaus sniego tirpimo apylinkėse bei lietaus, smarkiai padidėjus vandens kiekiui, buvo pralaužtas apsauginis pylimas ir užpelkėjusioje vietoje susikaupę naftos produktai su vandeniu pateko į Vyžuonos upę. Rokiškio savivaldybė paskelbė, jog susidarė ekstremali situacija. Kovo 31 dieną pralaužtas apsauginis pylimas atstatytas, vėliau – sutvirtintas.

Policijos pareigūnai dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius