Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 05

Žaliojo tilto skulptūrų likimas dar neaiškus

Per dvejus metus Vilniaus miesto savivaldybė taip ir nesugebėjo apsispręsti, ką toliau daryti su 2015-ųjų liepą nuo sostinės Žaliojo tilto entuziastingai nukeltomis keturiomis skulptūromis – merijos žodžio laukianti Kultūros ministerija ir Lietuvos dailės muziejus jų ateitį sieja su Grūto parke įkurta ideologizuotų sovietmečio skulptūrų ekspozicija.
Nukėlimo darbai
Nukėlimo darbai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Lietuvos žinioms“ kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson patarėjas Viktoras Bachmetjevas tikino egzistuojant žodinį susitarimą su Vilniaus miesto savivaldybe, kad tos skulptūros bus perduotos Lietuvos dailės muziejui, kurio direktoriaus pavaduotojas Vytautas Balčiūnas dienraščiui patvirtino, kad jie pasirengę priimti keturias Žaliojo tilto skulptūras – apie tai laišku buvo informuota ir Kultūros ministerija, ir Vilniaus savivaldybė.

Pasak V.Balčiūno, skulptūras ilgalaikės panaudos pagrindais perduos Grūto parkui. Vilniaus meras Remigijus Šimašius ne kartą yra sakęs, kad skulptūros nebus restauruojamos miesto pinigais. Jei jos vis dėlto atitektų muziejui, anot V. Balčiūno, pirmiausia būtų atlikta vertinimo ekspertizė. Muziejininkas spėjo, kad skulptūrų būklė nėra tokia tragiška, kaip kad skelbiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius