Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 05 /20:23

Zarasų socialdemokratai iš posto išvertė ką tik mere paskirtą partietę Daivą Kelečienę

Zarasų rajono savivaldybės taryba ketvirtadienį atleido socialdemokratę Daivą Kelečienę iš merės pareigų, o nauju meru išrinko „darbietį“ Arvydą Steponavičių.
Daiva Kelečienė
Daiva Kelečienė / Zarasai.lt nuotr.

Vienuolikai iš 21 tarybos narių balsavus už, praėjusį posėdį išrinktai merei pareikštas nepasitikėjimas.

Tačiau jos kandidatūra į šias pareigas ir vėl iškelta. Kaip ir lapkričio 19 dienos posėdyje, politikė metė iššūkį naujai susikūrusios valdančiosios koalicijos kandidatui „darbiečiui“ A.Steponavičiui.

Prieš ir po balsavimo dėl nepasitikėjimo mere dalis posėdžio dalyvių priekaištavo dėl balsų skaičiavimo komisijos veiklos. Prieš balsavimą išplatintas aštuonių tarybos narių, tarp jų ir D.Kelečienės protestas, kuriame teigta, jog prieš balsavimą nesiimta priemonių užtikrinti balsavimo slaptumą.

„Pastatyta nepermatoma balsadėžė, be komisijos sprendimo argumentų buvo pakeista į permatomą dėžę, kuri pastatyta vidury salės, kad galėtų „įžiūrėti“ valią, dėl nežinomų priežasčių pakeistas kompiuteris“, – rašoma proteste.

Pasak LSDP Zarasų skyriaus pirmininko Nikolajaus Gusevo, D.Kelečienei nepasitikėjimas pareikštas, nes ji nesilaiko partijos tarybos sprendimų ir susitarimų.

Po slapto balsavimo viena iš komisijos narių – „Tvarkos ir teisingumo“ narė Nina Kudrešova – parašė pastabą, kurioje teigė komisiją pažeidus slapto balsavimo tvarką.

„Pastebėta daug pažeidimų, slaptas balsavimas neužtikrintas. (...) Visi 11 balsavusių tarybos narių komisijai rodė biuletenius, dar buvo girdėti garsas, kaip fotografuotas biuletenis“, – teigiama N.Kudrešovos pasirašytoje pastaboje.

Merės atsistatydinimo reikalavo naujai susikūrusi valdančioji koalicija, kurią sudaro Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP), Darbo partijos ir Liberalų sąjūdžio atstovai. Ji rajono taryboje turi 11 mandatų.

Pasak LSDP Zarasų skyriaus pirmininko Nikolajaus Gusevo, D.Kelečienei nepasitikėjimas pareikštas, nes ji nesilaiko partijos tarybos sprendimų ir susitarimų.

„Vyko skyriaus tarybos posėdis, buvo priimti sprendimai dėl naujos koalicijos, dėl kandidatūrų (į postus – BNS), buvo balsuojama, Daiva pati dalyvavo, o paskui per naktį tuos sprendimus išdavė“, – BNS anksčiau sakė N.Gusevas.

Perversmas Zarasų valdžioje prasidėjo lapkričio pradžioje, kai 13 iš 21 tarybos narių pasirašė raštą dėl nepasitikėjimo visais rajono vadovais – meru, vicemere, administracijos direktoriumi ir jo pavaduotoju. Parašus padėjo Lietuvos socialdemokratų partijai, Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai priklausantys Zarasų politikai.

Lapkričio 19 dieną per tarybos posėdį tuometinis meras konservatorius Arnoldas Abramavičius iš pareigų pasitraukė savo noru, mere išrinkta socialdemokratė R.Kelečienė. Jos kandidatūrą iškėlė konservatoriai.

Tuo metu naujoji valdančioji koalicija į mero pareigas siūlė „darbietį“ A.Steponavičius, bet jis rinkimus pralaimėjo.

Ketvirtadienį A.Steponavičius meru išrinktas vieno balso persvara – už nubalsavus 11 iš 21 tarybos nario.

Po slapto balsavimo dėl mero rinkimų protokolą pasirašyti atsisakė trys balsų skaičiavimo komisijos nariai – jie teigė, kad esą visi balsavusieji už naująjį merą balsų skaičiavimo komisijai rodė savo balsavimo biuletenius.

„Kadangi buvo neužtikrinta slapto balsavimo procedūra – tarybos nariai, balsavę už A.Steponavičių, atvirai rodė pažymėtus biuletenius balsų skaičiavimo komisijos nariams, komisijos pirmininko balsu nebuvo atsižvelgta į kitų komisijos narių nuomonę dėl slapto balsavimo užtikrinimo – atsisakau pasirašyti po balsų skaičiavimo komisijos protokolu ir manau, kad rinkimai dėl Zarasų rajono mero yra negaliojantys“, – teigia Rimantas Jurevičius, Nina Kudrešova ir Gintaris Petrėnas, nepasirašę po protokolu.

Po mero rinkimų salę palikus opozicijai, tarybos nariai tęsė balsavimus: visi 11 likusių tarybos narių nubalsavo už nepasitikėjimo pareiškimą mero pavaduotojai Stasei Goštautienei ir administracijos direktoriui Vytautui Sekonui ir administracijos direktoriaus pavaduotojui Algimantui Cibulskiui.

Taryba vienbalsiai taip pat paskyrė naują administracijos direktorių – juo tapo anksčiau Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausiuoju specialistu dirbęs Ramūnas Keršys. Jo pavaduotoja paskirta Aušra Lamanauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius