Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 09

Žemėlapyje – jaunimui įdomios erdvės

Uostamiestyje sukurtas analogų šalyje neturintis jaunimo užimtumo žemėlapis. Jame galima rasti sužymėtas ne tik erdves, kur galima praleisti laisvalaikį, tačiau ir vengtinas vietas, kur renkasi prastos reputacijos grupelės.
M.Vitkaus teigimu, naujas žemėlapis jaunimui padės geriau susigaudyti, kur galima turiningai praleisti laiką.
M.Vitkaus teigimu, naujas žemėlapis jaunimui padės geriau susigaudyti, kur galima turiningai praleisti laiką. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Klaipėdoje veikia nemažai ugdymo įstaigų, nevyriausybinių organizacijų, jaunimo centrų, yra neformalių jaunimo susibūrimo vietų. Visi šie „taškai“ buvo atrinkti ir dabar pateikiami viename žemėlapyje. „Tokia mintis kilo, kai prieš kelerius metus pradėjau dirbti jaunimo reikalų koordinatoriumi. Tada buvo sudėtinga susigaudyti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius Modestas Vitkus.

Ėmus rutulioti idėją apie informacijos susisteminimą, buvo atliktas tyrimas apie jaunimo užimtumą uostamiestyje. Apklaustieji nurodė, kad labai trūksta informacijos apie laisvalaikio praleidimo vietas. Tokie komentarai dar labiau paskatino sukurti žemėlapį, kuriame būtų galima rasti visus jaunimui naudingus „taškus“.

Nuo klubų iki subkultūrų sambūrių

Žemėlapyje pažymėta yra apie 160 vietų, kur nemokamai gali leisti laisvalaikį, sportuoti, pažaisti, bendrauti su bendraminčiais. Žemėlapyje galima rasti jaunimo ar su jaunimu dirbančių nevyriausybinių organizacijų adresus, taip pat pažymėtus mokymo ar sporto įstaigų, jaunimo užimtumo centrus bei klubus. Nurodytos ir jaunimo subkultūrų būrimosi vietos – pavyzdžiui, kur renkasi vadinamieji banglai, gotai, reperiai, riedutininkai ir taip toliau.

Keliose Klaipėdos vietose, ypač pietinėje miesto dalyje, sužymėtos ir vietos, kuriose renkasi neigiamą reputaciją užsitarnavusios neformalios grupės.

Žemėlapyje suženklintos ir įvardytos jaunimui aktualios vietos, nurodomi adresai, tačiau atsisakyta telefonų numerių publikavimo. Anot M.Vitkaus, taip pasielgta dėl to, kad įvairių organizacijų, grupių telefonai nuolat keičiasi. Pašnekovas taip pat pripažino, kad informacija dažnai keičiasi – prieš išleidžiant žemėlapį, jį reikėjo koreguoti dešimt kartų. Greičiausiai, keisti duomenis reiks ir ateinantį rudenį.

Ir ant sienų, ir internete

Buvo sukurtas ir popierinis, ir skaitmeninis žemėlapio variantas. Plakatai su žemėlapiais bus iškabinti vietose, kur lankosi jaunimas. O internete jį bus galima rasti ir parsisiųsti iš Klaipėdos savivaldybės, Turizmo ir kultūros informacijos centro svetainių, žemėlapis bus įdėtas ir socialiniame tinklalapyje „Facebook“.

Netradicinis žemėlapis skirtas ne tik vietiniam jaunimui, bet ir tiems, kas atvyks pasisvečiuoti į Klaipėdą. „Viliuosi, kad šis žemėlapis paskatins jaunus žmones ieškoti savęs, rasti turiningo laisvalaikio praleidimo formų, galbūt tai kažkiek sumažins ir nusikalstamumą“, – vylėsi M.Vitkus.
Žemėlapio parengimas ir spausdinimas savivaldybei kainavo apie 9 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius