Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 11

Žemėlapyje REGIA bus galima atrasti istorinius Lietuvos vietovardžius

Interaktyviame žemėlapyje REGIA bus galima atrasti istorinius Lietuvos vietovardžius, ketvirtadienį praneša Registrų centras.
Registrų centras
Registrų centras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šių gyvenviečių šiuo metu jau nebėra, bet įdarbinę duomenis suteikėme galimybę gyventojams pasidairyti, atrasti, o galbūt ir aplankyti tas vietoves, kurios glaudžiai susijusios su jų giminės ar žymių žmonių istorijomis“, – pranešime cituojamas valstybės įmonės komunikacijos vadovas Tadas Valančius.

Anot jo, vienas pavyzdžių galėtų būti legendinio lietuvių boksininko Algirdo Šociko gimtasis Žaliojo Ostempo kaimas, kurio dabartiniame Lietuvos žemėlapyje nėra, tačiau interaktyviame REGIA žemėlapyje jį galima rasti.

Iš viso REGIA žemėlapyje pažymėta 2,5 tūkst. istorinių vietovių. Žemėlapyje pažymėtos teritorijų ribos, pavadinimai ir dokumento, kurio pagrindu buvo panaikinta gyvenvietė, duomenys.

Atsidarius konkrečios savivaldybės žemėlapį dešinėje esančiame turinyje pasirinkus „Adresų registro objektų ribos“ reikia pažymėti „Istorinės gyvenamosios vietovės“.

Tuomet žemėlapyje bus pažymėtos visos toje savivaldybėje esančios buvusios gyvenvietės, jas pažymėjus galima pamatyti dokumento, kurio pagrindu vietovė buvo panaikinta, informaciją.

Istorinės gyvenvietės į REGIA žemėlapį buvo įkeltos išanalizavus Registrų centro archyve saugomus prieš daugiau kaip du dešimtmečius tuometinio Valstybinio žemėtvarkos instituto parengtus gyvenamųjų vietovių teritorijų ribų planus.

Šiuose dokumentuose buvo pažymėtos ne tik šiuo metu įregistruotos gyvenviečių ribos, tačiau ir sovietmečiu panaikintų gyvenamųjų vietovių teritorijų ribos.

Šiuo metu Adresų registre yra įrašyta per 21 tūkst. vietovardžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius